1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

News

România solicită CEDO amânarea până după alegeri a legii privind bunurile naţionalizate

Guvernul României solicită CEDO o prelungire cu minimum şase luni, până după alegerile legislative, a termenului impus pentru elaborarea unei noi legi privind restituirea bunurilor confiscate de regimul comunist, relatează marţi AFP, citând declaraţii ale purtătorului de cuvânt al executivului, Dan Suciu.

24 apr, 2012 | Agerpres

'Ministerele Justiţiei şi Afacerilor Externe poartă discuţii exploratorii cu CEDO pentru o prelungire a acestui interval, care se încheie la 12 iulie', a declarat pentru France Presse purtătorul de cuvânt guvernamental.

Executivul de la Bucureşti consideră că apropierea alegerilor locale şi parlamentare, care au loc la sfârşitul primăverii, respectiv în toamnă, va face cvasi-imposibilă respectarea termenului impus, notează AFP.

'Dacă solicitarea este acceptată /de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului/, va fi vorba de o prelungire de cel puţin şase luni, deci până după alegerile parlamentare', a confirmat Dan Suciu.

Guvernul român a elaborat un proiect legislativ ce prevede acordarea foştilor proprietari deposedaţi abuziv de autorităţile comuniste a unor despăgubiri de 15% din valoarea maximă a bunului pierdut, în mod eşalonat, într-o perioadă cuprinsă între 10 şi 12 ani, restituirea propriu-zisă a bunurilor fiind exclusă. După numeroasele critici stârnite de acest text, guvernul premierului Mihai Răzvan Ungureanu a decis, miercurea trecută, să amâne adoptarea lui şi a îndemnat la o 'dezbatere amplă' pe marginea acestui subiect.

România este una din ultimele ţări din Europa de est care încă nu au rezolvat, după 22 de ani de la căderea dictatorului Nicolae Ceauşescu, problema despăgubirii proprietarilor deposedaţi în timpul regimului comunist, mai menţionează AFP.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO