România Start UP – 25.000 de euro pentru tinerii care vor să-şi deschidă o afacere

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, a declarat miercuri că 32.000 de tineri care vor să îşi deschidă o afacere vor primi sprijin din partea Guvernului, prin programul România Start Up, finanţat din fonduri europene cu 152 de milioane de euro.
Economica.net - joi, 23 oct. 2014, 06:04
România Start UP - 25.000 de euro pentru tinerii care vor să-şi deschidă o afacere

Mai precis, tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani pot primi o subvenţie de 25.000 euro pentru o firmă nou-creată, iar elevii vor fi ajutaţi să îşi dezvolte spiritul antreprenorial în cadrul Iniţiativei România Start-up.

Alocarea financiară este de 100 milioane euro şi va fi destinată unei scheme de minimis care să ajute la în special tinerii cu vârste cuprinse între 18-25 de ani în vederea iniţierii unei activităţi independente pe baza unui plan de afaceri, în unul dintre domeniile strategice de dezvoltare, prin subvenţionarea acestora, scrie Agerpres.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt promovate ideile care îndeplinesc condiţia ca activităţile proiectului să fie implementate la nivel inter-regional, cu o alocare financiară de 25 milioane de euro/parteneriat regional.

Sumă maximă alocată va fi de două milioane de euro/proiect, iar un proiect presupune minimum 40 de firme nou-create. Subvenţia va fi de 25.000 euro pentru o firmă nou-creată, la un grup ţintă de minimum 400 persoane formate într-un proiect şi 20.000 persoane instruite la nivel naţional în antreprenoriat.

Pentru elevii de liceu, autorităţile au gândit un program denumit “Firme de exerciţiu pentru elevi”, cu o alocare de circa 50 milioane euro şi având drept obiectiv creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţii de de liceu şi pentru ucenici, precum şi creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele primului lor loc de muncă.

Firma de exerciţiu va constitui o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial şi va asigura sesiuni de mentorat, workshop-uri şi training-uri care să ajute tinerii să transforme o simplă idee într-un proiect şi mai departe, într-un model de business.

Programul va fi derulat tot la nivel regional, cu o alocare de 12 milioane euro pentru fiecare parteneriat regional şi de două milioane euro pentru fiecare proiect. Un proiect va trebui să includă minimum 500 firme de exerciţiu, cu un grup ţintă de 500 elevi/proiect.

Autorităţile estimează că 12.000 de elevi vor putea beneficia la nivel naţional de acest program, urmând să fie implicate un număr total de 12.000 firme.

‘România Start UP este cel mai important concept lansat la aproximativ 25 de ani de la Revoluţie, un concept extrem de modern, unitar, care pentru prima dată creează o uniformizare în mediul de afaceri, plecând de la ceea ce înseamnă educaţia în şcoală, educaţia antreprenorială în licee şi continuând cu ceea ce înseamnă antreprenoriatul în rândul tinerilor studenţi şi în rândul altor categorii sociale’, a afirmat Jianu la lansarea unor proiecte din fonduri europene care a avut loc la Palatul Victoria.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...