România sub zăpadă: cu cât au crescut vânzările la lopeţi

Comercianţii trebuie să fie foarte mulţumiţi de zăpada abundentă căzută în ultima perioadă. Vânzările au crescut pe toate segmentele. De frica nămeţilor, românii şi-au făcut depozite de alimente, şi-au cumpărat haine groase de iarnă şi, nu în ultimul rând, s-au înarmat cu lopeţi.
Nicu Stan - joi, 16 feb. 2012, 10:05

Oriunde îţi arunci ochii zilele acestea este imposibil să nu vezi o lopată purtată cu încredere pe umăr, fie că vorbim de angajaţii de la deszăpezire, care o poartă ca semn că şi-au făcut treaba, fie că vorbim de cei care au cumpărat-o ca să-şi deszăpezească curtea, acoperişul casei, balconul, uneori chiar blocul şi vor să arate iernii că au ac de cojocul ei.

O ultimă categorie de cumpărători, apărută odată cu venirea zăpezii, sunt copii care au simţit pe muşchii lor că o lopată le poate aduce bogăţia. „Nenea, nenea, vă dăm zăpada din faţa magazinului? Păi şi cât să vă dau eu vouă mă? Că voi îmi luaţi şi pielea nu numai zăpada. 100 de lei nenea. Uite, vă dau 30 de lei, pentru că sunteţi trei, dar să nu o daţi în stradă că ne înjură lumea”, le-a spus un patron din Ploieşti unor copii dornici de înavuţire.

 

Vânzări cu 500% mai mari la lopeţi

Fie că au vrut, fie că nu, mulţi au cumpărat măcar o lopată în ultimul timp. „În această perioadă vânzările de lopeţi de zăpadă au fost mai mari de cinci ori decât anul trecut. Am avut zile în care am vândut peste 1.300 de lopeţi. Preţurile variază între 10 şi 60 de lei”, a spus pentru RTV.NET, Andreea Mihai, director marketing la Carrefour.

Preţurile la lopeţile de zăpadă variază între 9,99 şi 149,9 lei, potrivit METRO Cash & Carry Romania S.R.L. Preţul este dat de materialul din care este confecţionată lopata, precum şi mânerul acesteia.

„Lopeţile pot fi din plastic, din metal, din aluminiu, cu mâner de lemn sau aluminiu, telescopic sau fix. De asemenea, acestea pot varia şi ca dimensiune”, potrivit METRO Cash & Carry Romania S.R.L.

La toate modelele vânzările au fost peste aşteptări, dar românii le-au cumpărat pe cele mai sănătoase, lopeţi pe care vor putea să le folosească mai mult timp. „Toate modelele au avut vânzari mari, dar cele mai căutate au fost cele cu mâner de lemn şi lopată din tablă sau plastic”, a mai spus Andreea Mihai.

 

Deszăpezirea maşinii

Carrefour-ul a avut ideea de a ataşa la lopeţi seturi pentru deszăpezirea maşinii. „Şi la ustensilele pentru curăţirea maşinii de zăpadă s-au înregistrat vânzări de până la şapte ori mai mari decât anul trecut. Din cauza timpului nefavorabil, au crescut şi vânzările la soluţia pentru parbriz”, a mai spus Andreea Mihai.

 

Vânzări cu 50% mai mari la haine

„Vânzările din colecţia de iarnă au crescut cu 50-60% faţă de perioada anterioară atât ca urmare a sosirii zăpezii şi a frigului cât şi ca urmare a intrării perioadei de solduri”, informează Carrefour. Se vând bine jachetele de iarnă, mănuşile, fulare, căciuli, precum şi încălţăminte de iarnă. Jachetele au un preţ între 40 şi 250 de lei, mănuşile costă între 6 şi 35 de lei, iar cizmele de zăpadă au preţuri cuprinse între 45 şi 120 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Marca italiană de vehicule sport de lux Ferrari nu doar că menține tradiția motoarelor V12, dar a decis să menționeze asta clar în numele următorului său vehicul. Comercializat în variante......
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte să aibă "cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent de cine se află la putere", a declarat ...
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele au fost prima sursă de energie electrică a României
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele ...
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază, în prima zi de Paște, sub incredibilul ...
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără ...