România sub zăpadă: Trei drumuri naţionale sunt închise. VEZI cum se circulă în ţară

Au revenit ninsorile şi viscolul. Chiar dacă avertizarea COD GALBEN de ninsori, viscol şi polei intră în vigoare vineri la ora 10.00, încă de joi mai multe drumuri naţionale şi judeţene au fost închise. Şi traficul feroviar e afectat, 64 de trenuri fiind anulate. Pe aeroporturi s-au înregistrat mici întârzieri. Şi transportul naval are probleme, o navă sub pavilion românesc fiind blocată pe Dunăre.
Economica.net - joi, 02 feb. 2012, 08:56

Potrivit centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit Comandamentului Central de Iarnă, la această oră circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi viscolului, pe următoarele drumuri naţionale:

  • DN22 Râmnicu Sărat – Brăila
  • DN2C Costeşti – Slobozia
  • DN23B Măicăneşti – Codreşti, în judeţul Vrancea

Pe DN2(E85) Urziceni – Buzău a fost instituită restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, începând cu ora 17:00.

Pe tronsonul Bucureşti – Urziceni se menţine restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, din cauza ninsorii mai există următoarele restricţii pentru traficul greu, în vederea evitării blocajelor şi pentru facilitarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire:

  • pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe DN2B Buzău – Brăila
  • pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN22F Izvoarele – Nalbant (în judeţul Tulcea)

Pe A1 şi A2 se circulă în condiţii de iarnă

UPDATE, ora 19.30 Traficul aerian nu a fost marcat de evenimente speciale. Toate aeroporturile sunt deschise şi se înregistrează doar mici întârzieri la decolarea avioanelor.

La nivelul transportului naval au existat ceva probleme, trei vase fiind blocate la un moment dat pe Dunăre, din cauza gheţii. Două dintre ele, aflate sub pavilion german şi olandez, au fost deblocare, iar a treia, sub pavilion românesc, este în continuare blocată. O altă navă sub pavilion turcesc urmează să fie însoţită pentru a ieşi din portul Galaţi spre Sulina.

Împreună cu colegii de la ISU, Poliţie şi Jandarmerie monitorizăm situaţia şi vom lua măsuri în funcţie de evoluţia lucrurilor. Prioritar este ca traficul de persoane şi de mărfuri să nu fie blocat„, a subliniat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ministrul a precizat că, împreună cu Poliţia, s-a decis ca toate maşinile din parcul auto să fie scoase în teren pentru a se putea proceda, în caz de nevoie, la blocarea intrărilor din drumurile judeţene în cele naţionale, pentru a se preveni repetarea problemelor de săptămâna trecută: „Din cauza lipsei de comunicare au fost ceva probleme. La nivel judeţean, fiecare autoritate îşi doreşte ca drumurile din administrarea sa să fie deschise cât mai repede. Dar dacă a fost deblocat un drum judeţean, nu verşi traficul într-un drum naţional sau într-o autostradă care sunt blocate”.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că traficul rutier a fost închis pe trei drumuri naţionale. De asemenea, circulaţia a fost restricţionată pentru vehiculele de mare tonaj pe mai multe drumuri naţionale, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Având în vedere atenţionarea de fenomene meteo periculoase emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţia Rutieră le recomandă utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale:

  • să evite deplasările pe drumurile naţionale în perioada următoare, limitându-le la cazurile cu caracter de strictă urgenţă;
  • în cazul în care deplasarea este imperios necesară, să îşi echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată) şi să aibă o rezervă de carburant, hrană şi apă în maşină;
  • să oprească pe raza celei mai apropiate localităţi în cazul în care sunt surprinşi pe drum de fenomene meteorologice extreme;
  • în cazul închiderii drumului, să nu forţeze intrarea pe sectoarele în cauză;
  • să respecte atât semnalizarea rutieră specifică, cât şi semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor;
  • să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, conform căreia în intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 20:00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începand din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte.

Te-ar mai putea interesa și
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile medicale, că această problemă trebuie "judecată cu precauţie",......
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...