1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

România, Ungaria şi Cehia au o importanţă strategică pentru dezvoltarea pe termen lung a MetLife

România, Ungaria şi Cehia au o importanţă strategică pentru dezvoltarea pe termen lung a MetLife în regiune, unde asiguratorul american va continua să se dezvolte atât organic, cât şi prin achiziţii, a declarat Eric Clurfain, şeful diviziei din Europa Centrală şi EMEA, citat de Portfolio.

13 mar, 2012 | Mediafax

La sfârşitul lui ianuarie, MetLife a încheiat un acord de preluare a operaţiunilor asigurătorului britanic Aviva din România (Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private), Cehia şi Ungaria, iar tranzacţia, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, ar urma să fie finalizată în acest an, după acordul autorităţilor de reglementare din fiecare ţară.

 

Clurfain a fost întrebat într-un interviu acordat Portfolio de ce MetLife a ales să cumpere asigurători din Cehia, Ungaria şi România, când alte companii financiare occidentale văd potenţial de dezvoltare numai în Turcia, Rusia şi Polonia.

 

El a arătat că Polonia, Turcia şi Rusia sunt pieţe de importanţă majoră, aşa cum demonstrează recenta achiziţie a companiei turce DenizEmeklilik şi un acord de exclusivitate cu DenizBank, de 15 ani, dar MetLife consideră celelalte state din Europa Centrală şi de Est drept pieţe strategice pentru dezvoltarea pe termen lung.

 

"Vom continua să ne extindem pe aceste pieţe prin creştere organică şi vom evalua orice oportunitate de achiziţie, pentru a consolida operaţiunile existente", a spus Clurfain.

 

El a refuzat însă să dea detalii referitoare la strategia viitoare a MetLife în Ungaria, precum crearea unor noi produse sau canale de vânzare, şi a precizat că asigurătorul nu dezvăluie ţintele financiare la nivel de ţară.

 

MetLife este o companie americană activă la nivel mondial în domeniile asigurărilor de viaţă, generale şi reasigurare.

 

În România, MetLife a cumpărat Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private.

 

Aviva Asigurări de Viaţă este unul dintre cei mai importanţi jucători, ocupând locul 5 în ierarhia de profil, cu o cotă de 5,34%. Aviva Pensii Private activează atât pe segmentul pensiilor private obligatorii – Pilonul II, cât şi al pensiilor facultative – Pilonul III. În primii zece ani de activitate, Aviva a investit 243 milioane de lei în dezvoltarea operaţiunilor din România, potrivit datelor anunţate de companie în octombrie 2010.

 

MetLife a mai preluat în România, în noiembrie 2010, Alico, iar ca urmare a acestui acord Alico Asigurări şi Alico Pensii Private sunt companii afiliate MetLife.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO