România va găzdui primul congres internaţional despre turimul balnear şi medical

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va organiza în septembrie, în România, împreună cu Organizaţia Mondială a Turismului, primul congres internaţional despre turismului balnear şi medical.
Economica.net - mie, 25 apr. 2012, 15:23
România va găzdui primul congres internaţional despre turimul balnear şi medical

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, s-a întâlnit, în Spania, cu secretarul general al OMT, Taleb Rifai, cu care a discutat agenda de organizare a evenimentului la care vor participa cei mai importanţi specialişti internaţionali în turismul de sănătate, medici, turoperatori şi alţi reprezentanţi ai industriei mondiale a turismului.

‘În România se găsesc resurse naturale cu efect terapeutic din toate grupele încadrate în nomenclatorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar factorii naturali ne plasează printre ţările cu cele mai importante astfel de resurse. În ultima perioadă am realizat investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice balneare, am atestat primele localităţi ca staţiuni turistice balneare şi, bineînţeles, am început promovarea acestui produs turistic atât în plan intern, cât şi la cele mai importante evenimente internaţionale. Mai mult decât atât, ne pregătim pentru anul 2013, când va intra în vigoare directiva europeană privind asistenţa medicală transfrontalieră prin care cetăţenii Uniunii vor beneficia de statutul de asigurat în oricare ţară comunitară’, a arătat Cristian Petrescu.

Cei doi înalţi oficiali au mai discutat, în cadrul întrevederii, şi despre reuniunea din luna iunie a Consiliului Executiv al OMT pe care România, în calitate de prim vicepreşedinte, o va prezida alături de Kenya, preşedintele consiliului. Temele discuţiei s-au referit şi la suportul pe care România îl poate acorda OMT pentru liberalizarea regimului vizelor, pentru protecţia consumatorilor în domeniul turismului şi pentru creşterea taxelor, în special pentru serviciile aeroportuare, odată cu criza financiară şi cu eforturile guvernelor de a creşte veniturile la bugetele naţionale. Ministrul Cristian Petrescu a promis suportul României pentru iniţiativele OMT, pentru soluţionarea tuturor acestor probleme care constituie obstacole în calea dezvoltării turismului mondial.

În cadrul vizitei de lucru în Spania, ministrul Cristian Petrescu s-a întâlnit, miercuri, la Madrid, cu ministrul spaniol al dezvoltării, Ana Pastor, şi cu secretarul de stat pentru turism, Isabel Borrego Cortés. Discuţia cu secretarul de stat Isabel Borrego Cortés s-a referit la posibilitatea înfiinţării unor programe care să permită schimburi de experienţă sau transferarea de know-how în domeniul marketingului turistic între provinciile autonome spaniole şi structurile similare din România (consilii judeţene sau regiuni de dezvoltare). Ministrul român a propus demararea unor programe-pilot în scopul promovării turistice reciproce în statele unde una din cele două ţări nu are birou de reprezentare turistică, România fiind interesată, în special, de Brazilia, Argentina şi Singapore.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Ana Pastor, s-a discutat despre oportunităţile pe care România le oferă investitorilor străini atât în programele naţionale de dezvoltare, cât şi în cele derulate cu fonduri europene, precum şi despre experienţa Spaniei în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene.

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) este o structură din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), numără 155 de state membre, 7 teritorii şi peste 400 de membri afiliaţi. România a deţinut vicepreşedinţia Consiliului Executiv al OMT în perioada 2010 – 2011, iar din octombrie 2011 a devenit prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
AFEER cere autorităţilor să acţioneze urgent pentru creşterea producţiei de energie
AFEER cere autorităţilor să acţioneze urgent pentru creşterea producţiei de energie
Legea de aprobare a OUG 118/2021 este utilă şi necesară, dar autorităţile trebuie să ia măsuri urgent pentru creşterea ...
Primarul Timişoarei a anunţat că a fost semnat un contract de furnizare a gazului către Colterm, pentru trei zile
Primarul Timişoarei a anunţat că a fost semnat un contract de furnizare a gazului către Colterm, pentru trei zile
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, joi după-amiaza, că a fost găsit un furnizor temporar de ...
CNCAV: 126.492 de persoane vaccinate împotriva COVID în 24 de ore, dintre care 90.950 cu prima doză
CNCAV: 126.492 de persoane vaccinate împotriva COVID în 24 de ore, dintre care 90.950 cu prima doză
Un număr de 126.492 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...