1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal

Ministerul Finanţelor va analiza posibilitatea ca românii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii să nu achite contravaloarea acestora dacă nu primesc bon fiscal, a declarat joi la un seminar Dan Manolescu, secretar de stat în minister.

06 iun, 2013 | Mediafax

Măsura, adoptată deja în Grecia, vizează combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentației, în special, și în cel al serviciilor, în general.

"Era o idee ridicată spre dezbatere în sală. E o măsură adoptată în Grecia, începând cu anul trecut, prin care cetățenii au dreptul să nu plătească dacă nu primesc un document fiscal. Măsura se pare că în Grecia se bucură de succes și este în analiză", a spus Manolescu la un seminar pe teme de fiscalitate organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

El a afirmat că Ministerul Finanțelor va analiza dacă o asemenea măsură poate fi funcțională și poate produce efecte în România.

"Este un subiect care trebuie analizat. Dacă legea protejează cetățeanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat dacă o astfel de măsură este fezabilă și în România. O să mai discutăm și cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei măsuri. O să vedem ce se întâmplă în sezonul estival la ei, unde sunt foarte mulți turiști", a adăugat Manolescu.

Secretarul de stat a spus că în Grecia refuzul de a plăti în absenţa bonului fiscal nu se referă doar la turism, ci la diverse tipuri de achiziții și servicii unde există risc de evaziune.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO