Românii au vorbit în prima jumătate a anului peste 28 de miliarde de minute

Românii au folosit în prima jumătate a anului 2011 peste un milion de minute de apeluri video, în creştere cu 81,5% faţă de perioada similară a anului trecut, iar traficul de voce s-a menţinut la nivelul zecilor de miliarde de minute, se arată în cel mai recent raport ANCOM.
laurentiu.matache - mar, 06 dec. 2011, 10:44
Românii au vorbit în prima jumătate a anului peste 28 de miliarde de minute

În primul semestru al anului 2011 numărul total de utilizatori activi de telefonie mobilă a scăzut cu 3,2% faţă de finalul anului 2010, ajungând la 23,6 milioane. Numărul cartelelor preplătite active a scăzut cu 4,5%, iar numărul abonamentelor persoanelor fizice a scăzut cu 2,2%, în timp ce numărul abonamentelor încheiate de persoane juridice a crescut cu 1,4%. Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la jumătatea anului 2011 era de 110,2 la suta de locuitori.


Numărul de minute a crescut cu 7,8%

 

Traficul de voce a continuat să crească în sectorul telefoniei mobile, ajungând la 28,6 miliarde minute, cu 7,8% mai mult decât în ultimele 6 luni ale anului 2010. Din traficul total de voce realizat în prima jumătate a anului 2011, 85,7% (24,5 miliarde minute) a fost reprezentat de traficul în reţelele proprii ale operatorilor, în creştere cu 8,8% faţă de ultimul semestru al  anului 2010.

Utilizatorii de cartele preplătite au efectuat 55% din traficul total. Restul de 45% din traficul total a fost realizat de utilizatorii de abonamente, persoanele fizice efectuând 31% din total, iar persoanele juridice 14%.


S-au trimis 5,2 miliarde de sms-uri

 

În prima parte a anului au fost trimise 5,2 miliarde de mesaje scrise – în creştere cu 31,9% faţă de a doua jumătate a anului 2010. Din totalul de mesaje scrise, 77% au fost transmise de către utilizatorii de cartele preplătite, în timp ce doar 23% au fost transmise de către utilizatorii de abonamente, mesajele scrise transmise în propria reţea deţinând o pondere majoritară de 93,2%.

În ceea ce priveşte utilizarea serviciului de roaming, serviciile de voce au înregistrat o scădere de 12,3%, ajungând astfel la 140 de milioane minute (atât apeluri efectuate, cât şi apeluri primite) în timp ce traficul de SMS în roaming a scăzut cu 10,5%, ajungând la 46 de milioane de SMS-uri trimise. Durata medie a unui apel efectuat în roaming a fost de 1 minut şi 57 de secunde, în timp ce durata medie a unui apel primit a fost de 2 minute şi 42 de secunde.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...