Românii cheltuie în medie 10 euro pentru accesorizarea smartphone-ului

Românii cheltuie, în medie, 5 euro pentru accesorizarea telefoanelor mobile din gama entry şi 10 euro pentru smartphone-uri, potrivit estimărilor EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobilă Orange România.
Economica.net - lun, 01 apr. 2013, 10:16
Românii cheltuie în medie 10 euro pentru accesorizarea smartphone-ului

Cele mai cumpărate accesorii sunt cele pentru protecţia telefonului, precum husele de silicon sau foliile pentru ecran, dar şi cardurile de memorie microSD sau hands-free-urile.

„Bugetul de achiziţie pentru accesorii depinde în foarte mare măsură de ce dispozitiv utilizează fiecare. Cei care folosesc telefoane din gama entry level se orientează în special către hands-free-uri, fie cu fir, fie prin tehnologia bluetooth, care le asigură o anumită libertate în utilizarea dispozitivului. Posesorii de smartphone sunt mult mai atenţi cu terminalele lor, astfel încât optează pentru accesorii de protecţie a telefonului, precum husele de silicon, cele create special pentru un anumit model sau foliile de protecţie pentru ecranul tactil”, a explicat Zoltan Halmai, directorul comercial al EuroGsm.

Potrivit acestuia, principalele criterii pentru achiziţia de accesorii sunt compatibilitatea cu dispozitivul mobil, modul de întrebuinţare al dispozitivului şi bugetul clientului.

Pentru utilizatorii de smartphone şi tablete, cele mai utile şi mai căutate accesorii sunt powerbank-urile sau acumulatorii suplimentari şi tastaturile externe. „Astfel de accesorii asigură o autonomie mai mare dispozitivelor mobile, atât în ceea ce priveşte durata de întrebuinţare, cât şi viteza de utilizare, iar posesorii de smartphone şi tabletă s-au convins de aceste aspecte”, a precizat Zoltan Halmai.

Printre cele mai scumpe accesorii comercializate în reţeaua EuroGsm, al căror preţ depăşeşte 1.000 de lei, se numără seturile auto sau căştile bluetooth speciale, preferate în special de către bărbaţi.

Accesoriile cumpărate de către femei sunt în general cele fashion, criteriile de cumpărare ţinând mai mult de aspect, de culoare şi de formă, dar şi de brand. Compania comercializează o serie de accesorii fashion, începând de la genţi, huse colorate pentru laptop sau tabletă, huse pentru telefoane care poartă numele unor branduri de fashion, precum Kenzo, Zadig et Voltaire sau Hugo Boss, până la căşti bluetooth sau memorii USB cu design special. 

Alte accesorii din ce în ce mai căutate de către utilizatorii de dispozitive mobile inteligente sunt husele dedicate pentru fitness şi sporturi extreme, care asigură telefoanele mobile în timpul alergării sau exerciţiilor fizice, dar şi mănuşile pentru touchscreen, care permit utilizarea dispozitivelor şi pe timpul iernii, la temperaturi scăzute.

„Printre cele mai inedite accesorii comercializate pe plan local se numără ceasurile cu bluetooth, care se conectează la smartphone-uri şi tablete şi trimit notificări în funcţie de activităţile dispozitivului, căciulile cu căşti încorporate sau husele cu încărcare solară”, a completat Zoltan Halmai.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...