Doi români cu afaceri în Sillicon Valley pun 170.000 de euro într-un start-up american

Românii de la Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, au ajuns să investească într-un start-up din SUA 170.000 de dolari. Simona şi Alexandru Lăpuşan sunt parteneri cu co-fondatorul Flick şi producătorul serialului ER, într-un business adresat celor ce doresc o viaţă sănătoasă.
Economica.net - joi, 23 aug. 2012, 08:36
Doi români cu afaceri în Sillicon Valley pun 170.000 de euro într-un start-up american

Compania specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online Zitec, deţinută de românii Simona şi Alexandru Lăpuşan (33 de ani-foto), au ajuns să investească 170.000 de dolari într-un startup în Statele Unite ale Americii. Denumit Zipongo, startup-ul care oferă  servicii americanilor care îşi doresc un stil de viaţă echilibrat, tocmai a încheiat o rundă de finanţare de tip Seed, în valoare de peste 1 milion de dolari. Cei doi români au ajuns astfel parteneri de afaceri cu mai mulţi business angeli din SUA și veterani din domeniul tehnologic, din cel al sănătății și din industria de produse alimentare, printre care Caterina Fake, co-fondator Flickr și Hunch, Larry Berger, co-fondator al companiei Wireless Generation, Peter Dolan, fost CEO al gigantului farmaceutic Bristol Myers Squibb şi actual membru al Fundaţiei „Partnership for a Healthy America”, Dr. Neal Baer, producător al serialului ER (Spitalul de Urgenţă), și Kai Huang, co-fondator al Guitar Hero și Blue Goji.

Investiţii româneşti pe piaţa americană

“La ora actuală, investiția noastră în cadrul Zipongo a ajuns la 170.000 de dolari. În acest an vom continua să dezvoltăm acest proiect. În urma rundei de finanțare avem obiective clare, dar și resursele să le atingem. Faptul că Zipongo, unul dintre cele trei startup-uri americane susținute de noi, a reușit să încheie o rundă de finanțare de această amploare este o confirmare a strategiei noastre de investiții”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO Zitec. Compaia a mai investit ân alte două proiecte din Sillicon Valley, respectiv  compania Media Ventures LLC, ce deține VideoPublishing.com și Online.tv și HuddleHero.com, care dorește să devină platforma de referință dedicată amatorilor de sporturi de echipă.

Cum vând românii mâncare sănătoasă americanilor

Lansat în iunie 2011, de către Jason Langheier, doctor și masterand în Sănătate Publică, proiectul Zipongo vizează strict ceea ce înseamnă produse alimentare sănătoase cu scopul de a le face mai accesibile din punct de vedere al preţului. Practic, proiectul Zipongo cuprinde o platformă ce va furniza utilizatorilor oferte, rețete și diete sănătoase personalizate, în funcție de nevoile de sănătate ale acestora, pe stilurile de viață și preferințele lor. Prin intermediul unei opțiuni integrate, utilizatorii vor putea accesa dosarele lor medicale și informații legate de sănătatea lor, fapt care va permite startup-ului să personalizeze un stil de viață sănătos pentru aceștia și să le dea oferte relevante. „De asemenea, pe viitor, printr-un portal securizat, utilizatorii Zipongo se vor putea conecta pentru a avea acces la dosarele lor medicale, având astfel posibilitatea să primească de la doctorii lor diete personalizate și oferte relevante de produse alimentare, a adăugat Lăpușan.

Cum au ajuns IT-iştii acţionari într-un start-up american

Practic, modelul de business al celor doi antreprenori români specialişti în IT constă în a primi, pe lângă bani, şi acţiuni pentru serviciile de IT pe care le oferă diverşilor clienţi. Aşa au şi ajuns să fie co-proprietari în afacerea Zipong, cu nume celebre din SUA. Potrivit informaţiilor companiei, în 2011 aproximativ 65% dintre clienţii Zitec au fost companii locale, restul provenind din ţări precum SUA, Grecia, Franţa, Canada, Marea Britanie, Germania, Cipru sau Egipt.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul din Hong Kong a aprobat noua lege privind securitatea naţională
Parlamentul din Hong Kong a aprobat noua lege privind securitatea naţională
Parlamentul local al Hong Kong-ului, Consiliul Legislativ, a votat în unanimitate marţi o nouă lege asupra securităţii naţionale, ce prevede închisoarea pe viaţă pentru infracţiuni precum......
Legea care modifică regimul juridic al prosumatorilor ar putea intra în vigoare într-o lună – senator
Legea care modifică regimul juridic al prosumatorilor ar putea intra în vigoare într-o lună – senator
Legea care modifică regimul juridic al prosumatorilor ar putea intra în vigoare într-o lună, în prezent aflându-se ...
Şeful Airbus spune că problemele de la Boeing sunt un element negativ pentru întreaga industrie
Şeful Airbus spune că problemele de la Boeing sunt un element negativ pentru întreaga industrie
Constructorul aeronautic european Airbus nu se bucură de problemele tehnice cu care se confruntă rivalul american Boeing, ...
Companiile româneşti au manifestat o rezistenţă peste aşteptări în faţa încetinirii creşterii economice – Sondaj BEI
Companiile româneşti au manifestat o rezistenţă peste aşteptări în faţa încetinirii creşterii economice – ...
Companiile româneşti au manifestat o rezistenţă peste aşteptări în faţa încetinirii creşterii economice şi prioritizează ...