1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

Românii pot investi în titlurile de stat FIDELIS până vineri, 7 august, ora 13:00

Titlurile de stat FIDELIS vor fi listate automat la Bursa de Valori Bucureşti, având maturităţi de 2 şi 4 ani pentru moneda naţională şi de 5 ani pentru euro, iar românii mai pot investi în astfel de titluri până vineri, 7 august, ora 13:00, a anunţat, joi, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

06 aug, 2020 | Agerpres

Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadenţa de 2 ani şi 4,5% pentru scadenţa la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%. Aceste dobânzi acordate peste nivelul actual al pieţei scad riscul investiţional până la maturitate şi oferă oportunitatea lichidării imediate şi cu minimum de costuri pentru populaţie în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piaţa secundară.

Subscrierea iniţială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS pot investi persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii Ofertei, inclusiv.

Procedura de subscriere, pentru emisiunea în lei, se realizează pe pe baza unui formular de subscriere în cazul BT Capital Partners&Banca Transilvania şi BRD - Groupe Societe Generale S.A., sau în baza unui contract de investiţii financiare pe piaţa bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului (BTCP, BCR, BRD) sau la intermediarii autorizaţi care au semnat cu Lead Manager-ul (BT Capital Partners&Banca Transilvania) angajamentul privind respectarea condiţiilor ofertei.

Pentru subscriere, încasarea cupoanelor şi a valorii nominale la scadenţă, investitorii trebuie să menţioneze un cont bancar pentru plăţi ulterioare.

Pentru emisiunea în euro, subscrierea se realizează doar în baza unui contract de investiţii financiare pe piaţa bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului de intermediere sau la intermediarii autorizaţi pentru tranzacţii la Bursa de Valori Bucureşti, care au semnat cu Lead Manager-ul angajamentul privind respectarea condiţiilor ofertei.

Prospectul de bază şi termenii finali ai emisiunilor pot fi consultaţi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (www.mfinante.ro), Bursei de Valori Bucureşti (www.bvb.ro) şi al fiecărui membru al sindicatului de intermediere (www.btcapitalpartners.ro, www.bcr.ro, www.brd.ro/mfp).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO