Românii preferă leasingul auto în locul achiziţiei integrale

Pe masura ce creste cererea de achizitii de masini noi si second hand, cumparatorii isi formeaza tot mai mult obiceiul de a-si cumpara masina mult dorita printr-o finantare tip leasing auto.
Ion Dobreanu - lun, 10 mai 2021, 15:51
Românii preferă leasingul auto în locul achiziţiei integrale

Cumpararea unei masini este un angajament destul de important, chiar si in cele mai bune momente. O plata integrala a masinii reprezinta pentru orice persoana fizica sau firma o suma importanta de bani, mai ales daca vorbim de cateva zeci de mii de euro.

Mai mult decat atat, masina isi pierde valoarea imediat ce iese din reprezentanta, ceea ce inseamna ca nu o mai poti valorifica imediat la aceeasi suma.

Plata cash a unei masini nu este deloc o idee potrivita, mai ales in aceasta recesiune economica provocata de pandemie, in care flexibilitatea si economiile de urgenta sunt cheia supravietuirii financiare.

In acest sens, romanii si nu numai, prefera leasingul auto la cumpararea unei masini, mai ales din cauza conditiilor economice actuale. Si totusi, nu toata lumea insa este candidatul perfect pentru optiunea de leasing auto.
Iata cativa factori ce influenteaza decizia romanilor catre leasing, mai degraba decat sa cumpere masina cu plata integrala:

1. Oamenii sunt destul de ingrijorati si precauti cu privire la siguranta locului de munca si la propriile finante, astfel incat angajamentul achizitionarii unei masini cu economiile stranse nu mai este atragator. In schimb, consumatorii inclina spre un contract de leasing, deoarece este mult mai accesibil, cu un avans mic si o rata lunara sustenabila pe o perioada de 3-4 ani.
De asemenea, dupa minim 1 an de contract, acesta este flexibil, deoarce contactul poate fi transferat cu usurinta unei alte persoane fara penalizari financiare.

2. Leasingul auto necesita doar un avans minim initial. In timpul blocarilor de capital cu care ne confruntam recent, mult romani au consumat din economii si au tot mai putini bani pentru plata unei masini. Insa contractele de leasing pot fi initiate cu un avans destul de mic comparativ cu valoarea masinii. Desigur, cu cat valoarea avansului este mai mare, cu atat rata lunara va fi mai mica.

3. Diverse oferte si stimulente din partea dealerilor auto. Periodic, dealerii auto, precum leasing247.ro ofera stimulente sau oferte promotionale pentru a face achizitiile masinilor mai accesibile pentru client. Pentru a gasi oferta potrivita, verifica periodic site-ul acestora sau intra in contact cu un operator pentru a te tine la curent cu ultimele noutati si oferte.

Conditiile unei contract de leasing auto in Romania sunt detaliate prin enumerarea celor trei elemente majore ale contractului:

  • Plata lunara;
  • Durata contractului de leasing;
  • Suma achitata in avans la semnarea contractului;
  • Creditorii pot ajusta acesti factori si pot aplica stimulente in mai multe moduri, pentru a ajunge la o plata lunara de leasing mai redusa.

In sfarsit, indiferent ca au in plan sa cumpere o masina noua sau second hand, romanii au aceasta optiune de finantare prin leasing iar cea mai noua platforma online, leasing247.ro le ofera aceasta posibilitate la costuri foarte avantajoase, atat pentru masini din Romania cat si din Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Transalpina: A fost redeschisă circulația pe cea mai înaltă șosea din țară
Transalpina: A fost redeschisă circulația pe cea mai înaltă șosea din țară
Transalpina a fost redeschisă circulaţiei rutiere, miercuri, 16.06.2021, pe sectorul Rânca –Curpăt (între km 34+800 și 79+200), a informat Compania Națională de Administrare a......
Șefa autostrăzilor: Anul viitor toată România va fi în șantier – Transilvania, sudul țării, zona Moldovei
Șefa autostrăzilor: Anul viitor toată România va fi în șantier – Transilvania, sudul țării, zona Moldovei
Anul viitor toată România va fi în șantier – Transilvania, Sudul țării, zona Moldovei – și din această perspectivă, ...
Isărescu: Tezaurul BNR rămâne singurul caz în care obligaţiile asumate de restituire nu au mai fost respectate
Isărescu: Tezaurul BNR rămâne singurul caz în care obligaţiile asumate de restituire nu au mai fost respectate
Tezaurul Băncii Naţionale a României (BNR) rămâne singurul caz în care o rezervă de aur monetară este încredinţată ...
Şeful diplomaţiei europene: Nu sunt mari speranţe pentru relaţii mai bune UE-Rusia în viitorul apropiat
Şeful diplomaţiei europene: Nu sunt mari speranţe pentru relaţii mai bune UE-Rusia în viitorul apropiat
 Nu sunt prea mari speranţe pentru relaţii mai bune între Uniunea Europeană (UE) şi Rusia în viitorul apropiat, a ...