Românii preferă leasingul auto în locul achiziţiei integrale

Pe masura ce creste cererea de achizitii de masini noi si second hand, cumparatorii isi formeaza tot mai mult obiceiul de a-si cumpara masina mult dorita printr-o finantare tip leasing auto.
Ion Dobreanu - lun, 10 mai 2021, 15:51
Românii preferă leasingul auto în locul achiziţiei integrale

Cumpararea unei masini este un angajament destul de important, chiar si in cele mai bune momente. O plata integrala a masinii reprezinta pentru orice persoana fizica sau firma o suma importanta de bani, mai ales daca vorbim de cateva zeci de mii de euro.

Mai mult decat atat, masina isi pierde valoarea imediat ce iese din reprezentanta, ceea ce inseamna ca nu o mai poti valorifica imediat la aceeasi suma.

Plata cash a unei masini nu este deloc o idee potrivita, mai ales in aceasta recesiune economica provocata de pandemie, in care flexibilitatea si economiile de urgenta sunt cheia supravietuirii financiare.

In acest sens, romanii si nu numai, prefera leasingul auto la cumpararea unei masini, mai ales din cauza conditiilor economice actuale. Si totusi, nu toata lumea insa este candidatul perfect pentru optiunea de leasing auto.
Iata cativa factori ce influenteaza decizia romanilor catre leasing, mai degraba decat sa cumpere masina cu plata integrala:

1. Oamenii sunt destul de ingrijorati si precauti cu privire la siguranta locului de munca si la propriile finante, astfel incat angajamentul achizitionarii unei masini cu economiile stranse nu mai este atragator. In schimb, consumatorii inclina spre un contract de leasing, deoarece este mult mai accesibil, cu un avans mic si o rata lunara sustenabila pe o perioada de 3-4 ani.
De asemenea, dupa minim 1 an de contract, acesta este flexibil, deoarce contactul poate fi transferat cu usurinta unei alte persoane fara penalizari financiare.

2. Leasingul auto necesita doar un avans minim initial. In timpul blocarilor de capital cu care ne confruntam recent, mult romani au consumat din economii si au tot mai putini bani pentru plata unei masini. Insa contractele de leasing pot fi initiate cu un avans destul de mic comparativ cu valoarea masinii. Desigur, cu cat valoarea avansului este mai mare, cu atat rata lunara va fi mai mica.

3. Diverse oferte si stimulente din partea dealerilor auto. Periodic, dealerii auto, precum leasing247.ro ofera stimulente sau oferte promotionale pentru a face achizitiile masinilor mai accesibile pentru client. Pentru a gasi oferta potrivita, verifica periodic site-ul acestora sau intra in contact cu un operator pentru a te tine la curent cu ultimele noutati si oferte.

Conditiile unei contract de leasing auto in Romania sunt detaliate prin enumerarea celor trei elemente majore ale contractului:

  • Plata lunara;
  • Durata contractului de leasing;
  • Suma achitata in avans la semnarea contractului;
  • Creditorii pot ajusta acesti factori si pot aplica stimulente in mai multe moduri, pentru a ajunge la o plata lunara de leasing mai redusa.

In sfarsit, indiferent ca au in plan sa cumpere o masina noua sau second hand, romanii au aceasta optiune de finantare prin leasing iar cea mai noua platforma online, leasing247.ro le ofera aceasta posibilitate la costuri foarte avantajoase, atat pentru masini din Romania cat si din Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...