Românii și cumpărăturile online din China. Cum îi vor afecta noile reglementări privind TVA-ul

Începând cu data de 1 iulie 2021, intră în vigoare noile reglementări privind TVA-ul care se aplică în cazul cumpărăturilor online din afara UE. Aceste reglementări vor face ca achizițiile online din China să devină mai scumpe și, prin urmare, mai puțin profitabile, din cauza faptului că TVA-ul se va aplica și pentru cumpărăturile online transfrontaliere cu valoare declarată de până la 10 euro.
Lidia Neagu - sâm, 12 iun. 2021, 16:41
Românii și cumpărăturile online din China. Cum îi vor afecta noile reglementări privind TVA-ul

Scopul urmărit prin noile reglementări este modernizarea comerțului electronic destinat direct consumatorilor prin depășirea barierelor privind comerțul online transfrontalier și crearea unui mediu competitiv mai echitabil și echilibrat între companiile din blocul comunitar și cele din afara UE. În prezent, românii care care cumpără online din afara UE bunuri cu valoarea declarată de până la 10 euro nu plătesc TVA pentru achiziție.

Pentru bunurile cu valoare declarată între 10 și 150 de euro, cumpărătorii nu plătesc taxe vamale, dar plătesc TVA. Actuala reglementare a comerțului online transfrontalier ar fi condus la o pierdere semnificativă a veniturilor și un impact sever asupra bugetelor UE și ale statelor sale membre, oferind comercianților din afara UE un avantaj competitiv neloial.

Românii și cumpărăturile electronice transfrontaliere

Anul trecut, România a devenit liderul UE în ceea ce privește ritmul de creștere al comerțului electronic, deși doar 45% dintre utilizatorii români de internet au cumpărat online. Piața comerțului electronic a atins 5,6 miliarde de euro și a marcat o creștere anuală de 30%. Cu toate acestea, deși majoritatea românilor preferă să comande de la magazinele electronice interne, mulți sunt atrași de platformele transfrontaliere, datorită prețurilor mici și a ofertelor bune.

Potrivit unui studiu realizat de iSense Solutions pentru GPeC, o treime dintre români preferă să facă cumpărături online din magazinele din China (27%), statele membre ale UE (23%) și SUA (4%). Mai mult, AliExpress ocupă locul al doilea în topul platformelor externe preferate de români, chiar înaintea Amazon. Deși prețurile sunt, în prezent, de multe ori mai competitive pe astfel de platforme, noile reglementări TVA ar putea adăuga mult la costul inițial, făcând astfel cumpărăturile transfrontaliere mai puțin profitabile pentru cumpărători, dar ar aduce avantaje magazinelor online locale care ar putea completa cu succes nișa.

„Taxarea achizițiilor din Orientul Îndepărtat poate fi o oportunitate excelentă pentru comercianții cu amănuntul români care încearcă să ajungă la clienți online. Deși le va fi mai ușor să concureze la preț, nu trebuie uitat că, în general, cumpărătorii țin cont și de alte elemente înainte de a face o achiziție pe internet.

A apărut un nou tip de consumatori – Cuceritorii Comod (Lazy Conquerors) – pentru care cumpărăturile nu se limitează doar la apăsarea butonului „cumpără”, ci întregul proces este important, fiind analizat și luat în calcul. Pentru ei, această experiență se extinde și la alte aspecte, precum programe atractive de loialitate sau o garanție extinsă”, explică Dawid Rożek, CEO al ZEN.com, o companie europeană de fintech care oferă un gateway de plată, precum și un card Mastercard și o aplicație destinate atât utilizatorilor persoane fizice, cât și întreprinderilor.

Clienții au așteptări mai mari

Așteptările clienților au crescut odată cu piața comerțului electronic. De exemplu, majoritatea consumatorilor europeni consideră că timpul maxim de livrare ar trebui să fie de aproximativ trei zile, atunci când cumpără un produs online. Pe de altă parte, popularitatea piețelor din Asia de Est, deși au termene de livrare lungi, arată că românii sunt capabili să își reducă unele  cerințe dacă primesc în schimb ceva „suplimentar” – indiferent dacă va fi un preț scăzut sau posibilitatea de a recupera o parte din suma plătită sub formă de cashback.

Prin urmare, vânzătorii online români pot concura nu numai prin prețul sau timpul de livrare incomparabil mai rapid decât al omologilor lor asiatici, ci și prin o ofertă interesantă legată de achizițiile din magazinul lor. Acestea ar putea fi calea către a prelua clienții de la giganții din Orientul Îndepărtat.

„Consumatorul electronic de astăzi este o persoană conștientă, inteligentă, care știe să compare prețurile și avantajele de care s-ar bucura, fără a se opri doar la cea mai rentabilă ofertă”, spune Dawid Rożek. „Un client care comanda până acum din China, într-un magazin electronic românesc nu va avea nevoie doar de o ofertă la fel de atractivă, ci și de un serviciu eficient. Comerțul electronic românesc poate deveni la fel de atractiv ca cel asiatic. În mare măsură, acest lucru poate depinde și de deschiderea față de noi soluții de plată”, a adăugat Dawid Rożek.

Cumpărături mai ieftine, dar mai bune – nișa poate fi acoperită

„Creșterea atractivității ofertei unui magazin electronic, într-un moment în care alte afaceri electronice românești vor lupta pentru a ocupa o nișă acoperită acum de piețele din Orientul Îndepărtat, este o investiție care merită atenție. După perioada de aur a cumpărăturilor ieftine din China, atragerea atenției clientului va consta în a-i arăta nivelul general de profitabilitate al achiziției într-un anumit magazin electronic comparativ cu alte oferte. În condițiile concurenței – în primul rând în ceea ce privește prețurile – va fi crucial pentru mulți să maximizeze sau cel puțin să mențină experiența consumatorului la un nivel bun”, prezice Dawid Rożek.

Un abonament lunar la un preț scăzut sau retrageri imediate în contul bancar al vânzătorului sunt doar câteva dintre modalitățile de a menține echilibrul dintre atractivitatea pentru client și profiturile pentru magazinul electronic.

Te-ar mai putea interesa și
VTEX a finalizat procesul de listare la bursă a ofertei publice inițiale
VTEX a finalizat procesul de listare la bursă a ofertei publice inițiale
VTEX, platforma de comerț digital enterprise pentru branduri de top și retaileri, prezentă și în România, a anunțat că, la data de 23 iulie 2021, a încheiat procedura de listare la bursă a......
AFM: 40.000 de persoane fizice s-au înscris la Rabla Clasic și 5.901 pentru Rabla Plus
AFM: 40.000 de persoane fizice s-au înscris la Rabla Clasic și 5.901 pentru Rabla Plus
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris în Programul Rabla ...
Cîţu: Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Nu se relaxează foarte mult, multe sunt menţinute
Cîţu: Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Nu se relaxează foarte mult, multe sunt menţinute
Guvernul a aprobat măsurile de relaxare, de la 1 august, a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a ...
Cisco anunță inovații care simplifică radical securitatea la nivel de dispozitive, rețele, aplicații și date
Cisco anunță inovații care simplifică radical securitatea la nivel de dispozitive, rețele, aplicații și date
Cisco anunță mai multe inovații care simplifică radical securitatea end-to-end la nivel de utilizatori, dispozitive, ...