Românii ar putea plăti cu cardul Revolut direct în criptomonede. Lista include și Elrond, token-ul românesc

Plata cu cardul Revolut în criptomonede se va putea face la orice magazin, deoarece acestea vor fi transormate direct în lei prin aplicaţia de curs valutar, potrivit unor surse din piaţă. Deocamdată acest serviciu a fost introdus doar în Regatul Unit şi Elveţia, unde plăţile cu cardul de cripto se vor face în franci elveţieni şi lire sterline, conform informărilor oficiale ale companiei. Cele 100 de cripto cuprinse în lista aplicaţiei includ şi token-ul românesc de criptomonede Elrond.
Gabriela Ţinteanu - mar, 01 nov. 2022, 22:04
Românii ar putea plăti cu cardul Revolut direct în criptomonede. Lista include și Elrond, token-ul românesc

Din luna octombrie 2022, clienții din Regatul Unit și Elveția pot beneficia și de un card de plată în criptomonede, arată un comunicat al aplicaţiei financiare Revolut. „Noua funcționalitate poate fi activată la orice card deținut de utilizator și le permite clienților să aleagă între diverse monede fiat și criptomonede cu ce vor să plătească. Practic, orice card obișnuit poate deveni, prin modificarea setărilor din aplicație, un cripto-card. Acest beneficiu este un răspuns la nevoia în creștere a entuziaștilor cripto de a deține, dar și de a folosi în tranzacțiile de zi cu zi criptomonedele, atunci când achită cu cardul”, spun oficialii Revolut.

Conform unor surse din piaţa financiară românească, serviciul va fi introdus şi la noi în țară. După realizarea acestui pas, posesorii de carduri Revolut care deţin criptomonede vor putea plăti în lei, la cursul setat din aplicaţie, pe aceleaşi principii ca la schimbul valutar.

În Elveţia şi UK, unde acest serviciu a fost deja introdus, plățile cu cardul sau aplicația în criptomonede oferă și 1% cashback pentru sumele cheltuite, indiferent de modul în care a fost realizată achiziția (offline sau online).

Cashback-ul se depozitează în cont în aceeași criptomonedă în care s-a efectuat plata (de exemplu, dacă s-a plătit din balanța de BTC, cashback-ul de 1% se va realiza tot în BTC). Dacă un client deține un plan financiar care îi acordă și un alt tip de cashback, cele două se vor cumula în perioada de derulare a promoției, disponibilă, deocamdată, pentru clienții britanici și elvețieni.

„Utilizatorii care doresc să facă plăți din contul de criptomonede vor putea să-și activeze această opțiune din aplicația pentru utilizatorii persoane fizice, în secțiunea Carduri, alegând unul dintre cardurile din portofoliul personal (virtuale sau fizice). După aceea, vor face trecerea, din setările cardului, de la moneda fiat la criptomoneda deținută. Imediat ce ”buzunarul digital” aferent criptomonedei selectate din lista de aproape 100 de tokenuri va fi activ, la efectuarea plăților, se va realiza automat conversia din criptomoneda deținută în moneda afișată de comerciant pentru produsul sau serviciul achiziționat. De asemenea, clienții pot comanda un card separat (virtual sau fizic) pe care să îl utilizeze exclusiv pentru a plăti prin folosirea fondurilor deținute în criptomonede”, explică oficialii Revolut.

De la 1 noiembrie 2022, Revolut a extins lista la 100 de criptomonede. Noua listă include şi token-ul românesc Elrond

De la 1 noiembrie, aplicaţia extinde oferta de criptomonede către clienți și adaugă noi resurse educaționale la secțiunea  Learn & Earn, care a fost deja descoperită de peste 2,6 milioane de utilizatori interesați de criptomonede.

Pe lângă diversitatea de resurse de formare disponibile în aplicație, Revolut își extinde oferta de token-uri cu: GMT, MINA, FIDA, RNDR, LPT, RAD, GODS, SUPER, UNFI, BOND, BLZ și GSTI. Astfel, din prima săptămână a lunii noiembrie 2022, clienții aplicației vor putea efectua tranzacții cu aproape 100 de criptomonede, printre care și token-ul românesc EGLD (Elrond).

Noi oportunități de învățare despre criptomonede, cu al doilea curs Learn & Earn. Cursanţii vor primi şi un tokenuri de 1Inch

Learn & Earn și-a consolidat rolul de a transforma jargonul tehnic cripto într-o informație mai accesibilă pentru un public mai extins, iar 64% dintre utilizatorii Revolut pentru tranzacții cu criptomonede au descoperit pentru prima dată acest domeniu și prin intermediul acestor resurse educaționale. Noile cursuri Learn & Earn au fost special create pentru a ajuta clienții să dobândească noi cunoștințe despre criptomonede, blockchain, cele mai populare tokenuri și protocoale.

Clienții din Regatul Unit și SEE, inclusiv România, care parcurg noul curs pot câștiga până la 10 euro (sau lire sterline, în funcție de piață) în token-uri 1INCH, după ce finalizează testul de cunoștințe inclus în pachetul educațional. Premiul pe care fiecare client îl va primi în aplicație pentru finalizarea cursului este afișat în moneda locală la începutul fiecărei lecții, dar recompensa pentru parcurgerea completă a cursului și testului se va acorda după încheierea chestionarului și va fi exprimată în criptomoneda aferentă (de exemplu: 5 euro echivalent în criptomoneda 1Inch).

Noul curs cuprinde 3 lecții, cu un conținut diferențiat în funcție de conceptele cheie specifice schimburilor descentralizare, cum este și 1inch:

  • Prima lecție explică modul în care utilizatorii pot apela la schimburile descentralizate pentru a tranzacționa direct criptomonede (peer-to-peer), fără a apela la un intermediar (broker sau intermediar);
  • Al doilea curs se concentrează asupra modului în care 1inch reușește să obțină cele mai bune prețuri cu ajutorul algoritmului Pathfinder;
  • A treia lecție este despre organizațiile autonome descentralizate și modul în care acestea rezolvă problemele de guvernanță, permițând tuturor celor care sunt implicați în rețea – deținători, utilizatori, comunitate – să contribuie la luarea deciziilor.

“Atunci când am introdus cursurile Learn & Earn, ne-am propus să facem domeniul criptomonedelor mai accesibil publicului general. Rezultatele ne-au întrecut așteptările și suntem încrezători în impactul proiectului. Această nouă serie de lecții, dezvoltate alături de 1Inch Network, vor aduce mai multă claritate asupra diferitelor concepte din domeniul criptomonedelor. În același timp, suntem încântați să vedem interesul crescut al publicului față de criptomonede și tehnologia blockchain, în rândul unor categorii de vârste și pe piețe atât de diverse”, a declarat Emil Urmanshin, directorul general Cripto la Revolut.

Learn & Earn a atras mai ales public din categoria de vârste 18-34 de ani și aproape   din numărul celor care au urmat cursurile și au fost premiați la finalul testului de verificare a cunoștințelor fac parte din acest segment de consumatori.

Revolut intenționează să adauge mai multe cursuri Learn & Earn, până la finalul acestui an, și să ofere un acces extins clienților la resurse financiare care îi ajută să își gestioneze cât mai bine banii, prin intermediul tehnologiei și al instrumentelor inovatoare.

Revolut Ltd, companie cu sediul central în Regatul Unit, pune la dispoziția clienților produse diverse de gestionare a banilor, iar popularitatea funcționalităților legate de tranzacționarea criptomonedelor este în creștere continuă. În august, super-aplicația financiară a anunțat că portofoliul său de criptomonede a depășit 80 de tokenuri, iar cu aceste 12 monede noi, oferta crește de nouă ori comparativ cu începutul anului 2021.

 

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...