1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

IT&C

Românilor le place să se îmbrace de pe net. Vezi ce se mai vinde online

Articolele de îmbrăcăminte, maşinile şi apartamentele au fost produsele cel mai des date spre vânzare de către români la începutul anului 2012.

27 feb, 2012 | RTV.net

Cele mai ofertate produse la începutul anului 2012 au fost cele din categoria "Modă şi Frumuseţe", care reprezintă aproximativ 50% din totalul anunţurilor, potrivit mercador.ro. Produsele cel mai frecvent date spre vânzare, din această categorie, au fost cele vestimentare destinate femeilor, urmate de încălţăminte şi accesorii.

Categoria auto-moto ocupă locul al doilea în topul celor mai ofertate produse, reprezentând 20%. La început de an, Opel, BMW şi Ford au fost mărcile cel mai des oferite spre vânzare. Piesele şi accesoriile auto au fost şi ele în topul celor mai listate produse din această categorie.

Pe locul al treilea, atunci când românul vrea să facă bani pe net, sunt ofertele imobiliare. 11% din anunţurile postate s-au încadrat în secţiunea de imobiliare, cel mai des listate spre vânzare fiind apartamentele, urmate de case şi terenuri intravilane. Produsele din categoria casă şi grădină însumează 3% din numărul total de anunţuri. Instalaţiile termice şi sanitare alături de produsele de design şi decoraţiuni au fost cele mai ofertate produse din această categorie.

Alimentele nu se vând bine pe net

La polul opus, cu cele mai puţine anunţuri publicate, s-au situat ofertele din categoria de produse bio şi alimente, acestea înregistrând sub 1% din numărul total de anunţuri. În prima lună a anului, bucureştenii au fost cei mai activi în ceea ce priveşte vânzarea de produse, anunţurile date de aceştia însumând aproximativ 23,5% din totalul ofertelor. Pe locul al doilea se află judeţul Ilfov cu 5,31%, urmat de Braşov, cu puţin peste 5%. Cei care au avut cele mai puţine produse de vânzare, la început de an, au fost românii din judeţul Tulcea, anunţurile date de aceştia reprezentând un procent de aproximativ 0,4% din numărul total.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO