Românul care conducea operaţiunile VW în Malaezia revine în România ca director general la Porsche Inter Auto

Alin Tapalagă, românul care conducea operaţiunile Volkswagen în Malaezia, este noul director general al retailerului auto Porsche Inter Auto România, începând cu luna ianuarie 2018, revenind în ţară după o carieră internaţională impresionantă de şapte ani în cadrul companiei Porsche Holding Salzburg.
Economica.net - joi, 11 ian. 2018, 15:16
Românul care conducea operaţiunile VW în Malaezia revine în România ca director general la Porsche Inter Auto

Tapalagă îi urmează la conducerea Porsche Inter Auto România /PIA/ lui Peter Copetti, care şi-a încheiat mandatul de patru ani la finalul lunii decembrie 2017.

Noul director general al PIA România s-a alăturat companiei Porsche Inter Auto România încă din anul 1998 şi s-a mai aflat la conducerea retailerului auto în România până în anul 2011, într-o formulă de management în care era director general alături de Dana Cortina. Ulterior, el a fost chemat de către Porsche Holding Salzburg să deschidă operaţiunile pe continentul sud-american, în Columbia.

Activitatea din Columbia a început cu importatorul Volkswagen, ulterior compania preluând importul şi distribuţia pentru toate mărcile grupului, inclusiv pentru camioanele şi autobuzele VW şi MAN. Piaţa columbiană are drept caracteristică imprevizibilul, dar, cu toate acestea, înregistrează vânzări anuale de 300.000 de unităţi. Produsele comercializate erau în mare parte de fabricaţie americană (Mexic, Brazilia, Argentina, SUA).

De la începutul anului 2016, Alin Tapalagă a preluat ca managing director activitatea Volkswagen Passenger Cars Malaezia. În Malaezia, grupul Volkswagen AG deţine unităţi de producţie proprii, inclusiv o fabrică de asamblare.

‘Experienţa a fost unică, datorită complexităţii, având în vedere că, pe lângă import şi distribuţie, aveam şi producţie locală. O piaţă auto mare, de 600.000 de unităţi pe an, extrem de agresivă, dar şi foarte ofertantă,’ a afirmat Alin Tapalagă.

Noul director general al PIA România spune că pe continentele american şi asiatic a acumulat o experienţă vastă, în special datorită modelului de business total diferit faţă de Europa.

‘Trăind şi lucrând departe de ţară, am devenit un român mult mai bun. Cu cât te depărtezi mai mult de ţară, cu atât mai importante devin rădăcinile tale, iar experienţa de afară poate fi cel mai bine fructificată în ţara natală. Pentru a pune în valoare mărci europene pe aceste două pieţe era necesar un efort deosebit, dus la excelenţă, în ceea ce priveşte customer experience. În România, avem un mare avantaj, avem mărci puternice şi recunoscute, aşa încât obiectivul meu personal este să creştem substanţial calitatea serviciilor’, a spus Tapalagă.

De pe 10 ianuarie, Peter Copetti preia conducerea operaţiunilor Porsche Inter Auto din Polonia, o piaţă cu vânzări de peste 500.000 de unităţi în 2017. El va administra o reţea de 15 dealership-uri, o echipă de 880 de angajaţi şi un volum de vânzări de 18.000 de maşini.

În România, Porsche Inter Auto a avut, la rândul său, o evoluţie foarte bună în ultimii patru ani. Pe piaţa de automobile noi, unde numărul de unităţi vândute anual a crescut de la 66.000 în 2013 la 135.000 în 2017, vânzările companiei au înregistrat o creştere de peste 90%.

Porsche Inter Auto România face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globală de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reţeaua Porsche Inter Auto România comercializează, prin intermediul celor cinci centre auto din Bucureşti şi Timişoara, automobile Volkswagen, Skoda, Audi şi SEAT.

Porsche Inter Auto este, de asemenea, importator şi distribuitor exclusiv pentru mărcile de lux Porsche, Bentley şi Lamborghini în România.

Te-ar mai putea interesa și
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele piețe pentru a lua decizii. Însă sursele de informare s-au schimbat de-a lungul timpului, deoarece aceștia folosesc......
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care l-a ținut blocat timp de 27 de ani
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ...
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit ...
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt ...
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbări ample în industria farma, dar are ramificații și în ...