1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Românul medaliat cu aur la olimpiada de chimie, admis la Yale

Câştigătorul medaliei de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie de anul acesta, Vlad Băcăuanu, absolvent al Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, a fost admis la prestigioasa Yale University din SUA, unde au învăţat toţi preşedinţii americani din perioada 1989-2008.

01 aug, 2012 | Mediafax

Pe lângă George H. W. Bush, Bill Clinton şi George W. Bush, au studiat la Yale şi alţi foşti şefi de la Casa Albă (William Howard Taft, Gerald Ford), fostul vicepreşedinte Dick Cheney şi secretarul de stat Hillary Clinton, soţia lui Bill Clinton.

Şi ceilalţi trei elevi români medaliaţi la ediţia 2012 a Olimpiadei Internaţionale de Chimie vor pleca să înveţe în univeristăţi americane, întrucât ei cred că, pentru o bună pregătire, este nevoie de "un start cât mai bun", după cum au mărturisit, miercuri, la o întâlnire non-formală despre concursul desfăşurat, coincidenţă, tot în SUA, la Washington.

La olimpiada de anul acesta, elevii români au câştigat patru medalii - una de aur, două de argint şi una de bronz, palmaresul fiind superior celui de anul trecut, când Româna a obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, potrivit Ministerului Educaţiei.

Câştigător al unei medalii de argint la ediţia precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa anterioară şi a obţinut, în 2012, medalia de aur.

Medaliile de argint de anul acesta au fost câştigate de Maria Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti), iar cea de bronz, de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Călăraşi).

Lotul olimpic a efectuat, înainte de concurs, un stagiu de practică în laboratoarele Acvatis - companie care, de 20 de ani, susţine performanţa elevilor români la chimie, după cum a declarat academicianul Marius Andruh, coordonatorul lotului. "Nu ştiu dacă alte companii sunt atât de implicate în a susţinerea invăţământului preuniversitar", a mai spus academicianul.

Andruh a spus despre plecarea la studii în străinătate că reprezintă un lucru firesc nu doar în rândul absolvenţilor din România, ci şi din alte ţări din UE sau din America.

"Cercetarea românescă are însă nevoie de ei. În momentul de faţă, există şi în ţară, nu peste tot, condiţii pentru cercetare de bun nivel. Cercetare nu se poate face decât cu tinei talentaţi, ca ei. Nu ştiu dacă se vor mai întoarce în ţară. Dar, dacă se întorc, pot face cercetare de calitate", a mai spus Marius Andruh.

La ediţia din 2012 a Olimpiadei Internaţionale de Chimie au participat 282 de concurenţi din 78 de ţări.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO