Romcard: Volumul plăţilor online a crescut cu 38% în primul semestru, la 109,5 milioane de euro

Volumul comerţului electronic cu plata online la nivelul Romcard, principalul procesator de plăţi online din România, a crescut în primul semestru cu 38% faţă de prima jumătate a anului trecut, la 109,5 milioane euro, a anunţat marţi furnizorul de soluţii eCommerce PayU.
Economica.net - mar, 03 iul. 2012, 11:08
Romcard: Volumul plăţilor online a crescut cu 38% în primul semestru, la 109,5 milioane de euro

„Lunile cu cele mai mari vânzări au fost martie şi mai, când volumul a depăşit 20 milioane de euro pe lună”, se arată într-un comunicat al PayU.

Conform PayU, cele mai importante creşteri de volum au avut loc în rândul site-urilor de reduceri, confecţii şi donaţii, segmente care au evoluat cu 133%, 77%, respectiv 64%. De asemenea, evoluţii semnificative, între 25% şi 50%, s-au înregistrat în industriile IT, servicii, plata uilităţilor, cadouri şi jucării.

În prima jumătate a anului plăţile prin intermediul platformei PayU au toalizat 90,7 milioane euro.

Statisticile PayU indică o modificare a comportamentului cumpărătorilor, în sensul creşterii numărului de tranzacţii efectuate la sfârşit de săptămână şi în afara orelor normale de lucru. Astfel, 38% dintre comenzi au avut loc în intervalul 19.00 pm – 8.00 am şi 32% în perioada weekend-ului, spre deosebire de 30%, respectiv 28% în prima jumătate a anului trecut.

„Această evoluţie se reflectă şi în activitatea departamentului de suport cumpărători, care s-a intensificat în perioadele menţionate. Primim tot mai multe mesaje de la cumpărători care au nevoie de ajutor la finalizarea plăţii, fie pentru că sunt la prima plată online şi doresc informaţii suplimentare, fie că au încercat cu un card cu fonduri insuficiente şi nu vor să reia tot procesul, fie că vor pur şi simplu să fie siguri că totul este în regulă având în vedere că fac plata în afara programului de lucru al comerciantului. Vorbim despre o creştere cu aproximativ 30% a numărului de solicitări de la clienţii magazinelor online în intervalele menţionate”, a declarat Andreia Stavarache, sales & marketing manager PayU România.

În ceea ce priveşte valoarea medie a tranzacţiei, în sistemul RomCard aceasta a înregistrat o scădere uşoară, de la 62 euro în 2011 la 57 euro în 2012.

„Este o consecinţă firească a creşterilor înregistrate de industrii unde valoarea produselor sau serviciilor comercializate este mai mică, precum site-urile de reduceri, confecţii, jucării sau servicii. Analizând evoluţia mediilor de tranzacţionare în ultimii ani, am constatat că valoarea medie a unei tranzacţii online nu s-a modificat semnificativ în ultimii 4-5 ani”, a declarat Marin Mitroi, directorul general al RomCard.

Conform PayU, tranzacţiile cu cele mai mari valori au fost înregistrate pentru un aparat foto şi accesorii în valoare de aproape 8.000 de euro, o factură de utilităţi achitată de o persoană juridică, în valoare de 5.500 euro, o vacanţă de 5.000 de euro şi o comandă pentru produse de uz personal în valoare de aproximativ 4.000 de euro.

PayU şi Romcard îşi menţin estimările potrivit cărora volumul plăţilor online va depăşi în acest an nivelul 200 milioane de euro.

Valoarea estimată a tranzacţiilor online cu carduri emise în România s-a apropiat anul trecut de 800 milioane euro, în urcare cu circa 40% faţă de anul precedent, din care 600 milioane euro reprezintă plăţi în afara ţării, arată datele Visa România.

Te-ar mai putea interesa și
Programările online pentru paşapoarte, disponibile pe o nouă platformă
Programările online pentru paşapoarte, disponibile pe o nouă platformă
Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte este disponibil, începând de luni, pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, la......
Un tribunal rusesc a decis îngheţarea tuturor activelor Volkswagen din Rusia
Un tribunal rusesc a decis îngheţarea tuturor activelor Volkswagen din Rusia
Un tribunal rusesc a anunţat luni îngheţarea tuturor activelor Volkswagen din Rusia, cel mai recent obstacol în calea ...
Germania, la un pas de recesiune: Bundesbank avertizează că economia germană se va contracta şi în primul trimestru al acestui an
Germania, la un pas de recesiune: Bundesbank avertizează că economia germană se va contracta şi în primul trimestru ...
Economia Germaniei este pe cale să înregistreze o nouă contracţie în primul trimestru al acestui an, iar inflaţia de ...
Budăi: Toţi miniştrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale
Budăi: Toţi miniştrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că toţi miniştrii de linie au termen până miercuri, la ora 12,00, să depună ...