Romelectro estimează afaceri de 80 milioane de euro în 2017, cu 45% mai mari decât anul acesta

Romelectro, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice din România, estimează o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro în anul viitor, cu peste 45% mai mare faţă de nivelul preconizat pentru anul acesta, de 55 de milioane de euro, potrivit lui Cristian Secoşan, directorul general al companiei.
Economica.net - mar, 27 dec. 2016, 21:54
Romelectro estimează afaceri de 80 milioane de euro în 2017, cu 45% mai mari decât anul acesta

Directorul general al Romelectro a mai spus că anul acesta compania a trecut pe profit, cu un rezultat pozitiv de peste un milion de euro, după ce în 2015 a raportat pierderi, la o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro.

Creşterea estimată pentru anul viitor se va datora atât proiectelor în derulare, aferente unor contracte semnate în anii trecuţi, precum şi demarării unor proiecte noi, precum centrala pe gaze de la Iernut, potrivit reprezentanţilor companiei.

De asemenea, Romelectro intenţionează să-şi consolideze prezenţa în pieţele externe unde a pătruns deja, precum Egipt, şi se pregăteşte de accesarea unor noi pieţe din Orientul Mijlociu.

Reprezentanţii Romelectro apreciază că pieţele din această zonă au un mare potenţial. Spre exemplu, în Arabia Saudită, doar în domeniul generării, distribuţiei şi transportului de energie electrică sunt în derulare proiecte de circa 46 miliarde de dolari, în vreme ce în întreg sectorul energetic au loc investiţii de 120 de miliarde de dolari.

Şeful Romelectro a mai spus că Eximbank şi-a arătat disponibilitatea de a finanţa eventuale proiecte ale companiei în Arabia Saudită.

În toamna acestui an, producătorul naţional de gaze, Romgaz, a semnat un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Romgaz a preluat centrala Iernut în anul 2013 de la Electrocentrale Bucureşti, în contul unei datorii de 653 de milioane de lei.

În primăvara acestui an, Cristian Secoşan a anunţat că Romelectro va fi lider de consorţiu, împreună cu alte două firme româneşti, pentru montarea unei centrale pe gaz de 1.200 de MW în Egipt, valoarea contractului fiind de aproximativ 30 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Noua Casă în şase paşi simpli de la ING Bank. Alternative la creditul ipotecar
Noua Casă în şase paşi simpli de la ING Bank. Alternative la creditul ipotecar
Românii care doresc să achiziționeze o locuință prin programul Noua Casă au posibilitatea de a aplica pentru credit la ING Bank România din martie 2021. De la startul programului, ING a primit......
3.883 cazuri noi, 832 în Bucureşti, unde rata de infectare scade din nou. 193 de morţi şi 1.530 pacienţi la ATI – Criza Coronavirus – marţi, 13.04.2021, ora 13
3.883 cazuri noi, 832 în Bucureşti, unde rata de infectare scade din nou. 193 de morţi şi 1.530 pacienţi la ATI – ...
Criza Coronavirus - 13 aprilie 2021, ora 13 - Rata de infectare a scăzut în Bucureşti şi Ilfov. Numărul deceselor înregistrate ...
Băncile au primit 21.825 de solicitări  de la clienți pentru suspendarea obligațiilor de plată în 2021
Băncile au primit 21.825 de solicitări de la clienți pentru suspendarea obligațiilor de plată în 2021
Băncile din România au primit 21.825 de solicitări pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor şi ...
Dacia Sandero și Logan au obținut doar două stele la testele Euro NCAP
Dacia Sandero și Logan au obținut doar două stele la testele Euro NCAP
Euro NCAP a dat astăzi publicității detalii despre siguranța unor vehicule apărute recent pe piață. Printre acestea ...