Romexpo a ieşit din insolvenţă

Romexpo a ieşit din insolvenţă, declanşată în luna mai pentru datorii invocate de o firmă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul complexului şi a respins ca neîntemeiată cererea de insolvenţă depusă de acea firmă, anunţă societatea de avocaţi Man&Paraschiv, care a reprezentat Romexpo.
Economica.net - mar, 18 sept. 2012, 16:19
Romexpo a ieşit din insolvenţă

Complexul expoziţional Romexpo a intrat în procedura de insolvenţă pe 25 mai pentru neplata unei datorii de către firma Arsenoaiei&Mătăşel Consulting. Ulterior, Romexpo a anunţat că a atacat prin recurs decizia instanţei, apreciind-o incorectă şi nelegală, întrucât datoria invocată de firma care a cerut insolvenţa a fost achitată.

În luna iunie, procedura de insolvenţă a fost suspendată provizoriu de către Curtea de Apel Bucureşti, iar marţi, 18 septembrie, în mod irevocabil, instanţa judecătorească a admis recursul Romexpo, a modificat sentinţa atacată şi a respins cererea de deschidere a procedurii insolvenţei ca neîntemeiată.

„Este un succes al echipei de avocaţi de la SCA Man & Paraschiv, a cărei strategie abordată în vederea asigurării intereselor clientului său a dat roade”, a declarat Bogdan Paraschiv, coordonatorul avocaţilor care au reprezentat în instanţă interesele Romexpo.

În ceea ce priveşte creanţa pretinsă, Romexpo a comunicat în luna iunie că firma Arsenoaie&Mătăşel Consulting, al cărei contract de publicitate a fost reziliat în luna iulie 2011, a solicitat în dosarul de insolvenţă suma totală de 404.472,55 lei, iar Romexpo a achitat deja 444.472,55 lei, deci mai mult decât s-a solicitat, diferenţa în plus provenind din penălităţi calculate de Romexpo la zi.

Agenţia de comunicare Arsenoaiei şi Mătăşel Consulting este condusă de Emilian Arsenoaiei, fost director de creaţie în cadrul agenţiilor GMP, Leo Burnett şi Tempo Advertising, şi de Răzvan Mătăşel, fostul director al Leo Burnett.

Complexul expoziţional Romexpo are ca principal acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Potrivit datelor transmise administratorul judiciar numit de instanţă, în 2010 Romexpo avea o cifră de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar în 2011 afacerile au scăzut la 38 milioane de lei. Totodată, în 2010 firma înregistra un profit de 230.000 de lei, iar în 2011 a încheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Casa de avocatură Man&Paraschiv a fost fondată în anul 2011 de avocaţii Anca Man şi Bogdan Paraschiv şi este cotată de publicaţiile de specialitate printre firmele de top din România. Casa de avocatură acordă atât consultanţă în domeniul afacerilor, cât şi servicii de reprezentare în soluţionarea disputelor.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...