Romexpo: Datoria a fost plătită. Atacăm decizia de intrare în insolvenţă, fiind nelegală

Romexpo a atacat prin recurs decizia prin care instanţa a admis intrarea în insolvenţă a complexului expoziţional, apreciind-o incorectă şi nelegală, întrucât datoria invocată de firma care a cerut insolvenţa a fost achitată integral din luna mai, a anunţat compania.
Economica.net - vin, 25 mai 2012, 13:08
Romexpo: Datoria a fost plătită. Atacăm decizia de intrare în insolvenţă, fiind nelegală

Firma Euro Insol a anunţat vineri dimineaţă că Romexpo a intrat în procedura de insolvenţă pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei către firma Arsenoaiei & Matasel Consulting.

„La data de 16.11.2011, Arsenoaiei & Matasel Consulting a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva Romexpo, pentru plata unei creanţe în valoare de 181.603 lei, şi suma de 20.028,11 lei, reprezentând penalităţi. Având în vedere această cerere, au avut loc mai multe negocieri cu reprezentanţii firmei întrucât, în perioada derulării contractului, respectiv februarie 2009-iunie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting a încasat pentru servicii de publicitate prestate către Romexpo suma de 6,27 milioane de lei, considerând că este firesc şi de bun simţ să efectuăm plata în tranşe a sumei pretinse, raportat la sumele încasate pe perioada contractuală”, se arată într-un comunicat al Romexpo.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii firmei au acceptat, dar nu şi-au retras acţiunea de pe rolul instanţei, astfel că Romexpo a achitat creanţa în integralitate.

„Creanţa a fost achitată integral la data de 13.02.2012 (suma de 236.243,77 lei) şi la data de 14.05.2012 (suma de 149.636,66 lei), la dosarul aflat pe rol depunându-se toate înscrisurile care să dovedească situaţia financiară pozitivă a companiei, precum şi documentele de plată. Cu toate acestea, printr-o eroare greu de imaginat judecătorul sindic a admis cererea de insolvenţă. Ceea ce ni se pare ciudat este că pronunţarea s-a comunicat în cursul acestei dimineţi, iar la un interval foarte scurt de timp administratorul judiciar provizoriu ne-a anunţat că urmează să se implice în administrare, comunicând această informaţie şi presei”, se afirmă în comunicat.

Reprezentanţii Romexpo consideră legatura dintre soluţia pronunţată şi administratorul de la Euro Insol „cel puţin dubioasă”, suspectându-l totodată pe judecătorul Victor Moldovan că pronunţă sentinţe tendenţioase.

„Dorim în acelaşi timp să precizăm că am înaintat plângere la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru incorecta şi nelegala soluţie pronunţată de judecătorul Victor Moldovan deoarece, conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuată stinge datoria şi litigiul. În acelaşi timp am atacat cu recurs soluţia pronunţată. Asigurăm pe această cale toţi clienţii şi colaboratorii că în prezent Romexpo are o situaţie financiară pozitivă, având toate datoriile plătite la zi şi lichidităţi acoperitoare în conturi, iar soluţia pronunţată şi comunicată în această dimineaţă, fără o verificare prealabilă, o considerăm un atac asupra economiei de piaţă”, se mai spune în comunicat.

Potrivit datelor transmise vineri dimineaţă de administratorul judiciar numit de instanţă, în 2010 Romexpo avea o cifră de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar în 2011 afacerile au scăzut la 38 milioane de lei. Totodată, în 2010 firma înregistra un profit de 230.000 de lei, iar în 2011 a încheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Complexul expoziţional Romexpo are ca principal acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Agenţia de comunicare Arsenoaiei şi Mătăşel Consulting este condusă de Emilian Arsenoaiei, fost director de creaţie în cadrul agenţiilor GMP, Leo Burnett şi Tempo Advertising, şi de Răzvan Mătăşel, fostul director al Leo Burnett.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin propune negocieri cu NATO pentru a împiedica extinderea Alianţei spre Rusia
Putin propune negocieri cu NATO pentru a împiedica extinderea Alianţei spre Rusia
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus miercuri NATO să înceapă negocieri pentru a împiedica Alianţa Atlantică ...
De Ziua Națională, Nordis Group pune imagini cu România pe ecrane din cele mai mari orașe ale lumii: New York, Londra, Dubai, Roma, Tel Aviv, Sydney și București
De Ziua Națională, Nordis Group pune imagini cu România pe ecrane din cele mai mari orașe ale lumii: New York, Londra, ...
Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, aduce România în lumina reflectoarelor pe ...
Numărul migranţilor internaţionali a crescut în 2020, în pofida pandemiei de COVID-19
Numărul migranţilor internaţionali a crescut în 2020, în pofida pandemiei de COVID-19
Numărul migranţilor internaţionali a crescut uşor în 2020, în pofida impactului brutal al pandemiei de COVID-19 asupra ...