1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Romgaz a preluat 10% din două proiecte de hidrocarburi din Marea Neagră

Romgaz a preluat o participaţie de 10% la două proiecte de explorare şi producţie a hidrocarburilor în Marea Neagră, din care 8% de la Lukoil Overseas, divizie a grupului rus Lukoil, şi 2% de la Vanco International, firmă înregistrată în Insulele Bermude.

23 noi, 2012 | Mediafax

Lukoil Overseas a anunţat vineri că a semnat un acord pentru realocarea către Romgaz a unei participaţii de 8% din drepturile şi obligaţiile deţinute prin acordurile de concesiune pentru exploarea, dezvoltarea şi producţia hidrocarburilor din blocurile Rapsodia Est şi Trident, din sectorul românesc al Mării Negre.

Anterior acordului, Lukoil Overseas deţinea o participaţie de 80% la cele două proiecte, iar 20% revenea Vanco International.

În urma tranzacţiei, participanţii la proiecte sunt Lukoil Overseas cu 72%, Vanco International cu 18% şi Romgaz cu 10%.

Proiectele au fost alocate Lukoil Overseas şi Vanco International în urma câştigării unei licitaţii organizate în iunie 2010. Acordurile de concesionare a proiectelor au fost semnate în februarie 2011 şi ratificate de Guvernul României în luna octombrie a acelui an.

Cele două blocuri sunt localizate sub ape cu adâncimi între 90 şi 1.000 metri, la o distanţă de 60-100 kilometri de coastă. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucureşti pentru a administra aceste proiecte.

Lukoil Overseas a anunţat în septembrie că a început studiul geologic al blocurilor Rapsodia Est şi Trident, care urmează să fie finalizat în noiembrie, operaţiunile marcând prima activitate Lukoil pe segmentul upstream într-o ţară membră a Uniunii Europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO