1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Romgaz a prelungit până pe 29 februarie contractul cu Electrocentrale Bucureşti pentru livrarea de gaze naturale

Romgaz a aprobat, în şedinţa Consiliului de Administraţie din 28 ianuarie, prelungirea contractului pentru livrarea gazelor naturale către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) pentru perioada 1 - 29 februarie 2016, potrivit unui comunicat al producătorului de gaze, remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

29 ian, 2016 | Agerpres

Prelungirea contractului s-a realizat prin semnarea unui act adiţional în aceleaşi condiţii contractuale.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat încheierea unei convenţii de eşalonare pentru o parte din datoria înregistrată de ELCEN, 'concomitent cu încheierea unui contract de ipotecă imobiliară de rang I pentru imobilele propuse de societatea Electrocentrale Bucureşti SA în luna decembrie 2015'.

'Valoarea sumei pentru care se va încheia eşalonarea va fi determinată de valoarea imobilelor asupra cărora se poate înscrie ipoteca de rangul I', se precizează în comunicat.

Conducerea executivă a Romgaz va continua demersurile pentru încheierea unei convenţii de eşalonare pentru restul datoriei, în condiţiile obţinerii de garanţii, au adăugat oficialii companiei.

La finele anului trecut, Romgaz a aprobat prelungirea până la 31 ianuarie 2016 a actualului contract de furnizare a gazelor către ELCEN şi a cerut ca activele CET Progresu depuse drept gaj să aibă o valoare similară cu cea a datoriilor, potrivit unui raport transmis la acea dată Bursei de Valori Bucureşti.

''Agrearea de către ambele părţi a condiţiilor de garantare a Convenţiei de eşalonare, respectiv ipotecă de rang I şi gaj asupra activelor CET Progresu, a căror valoare trebuie să fie până cel puţin la concurenţa sumei care va face obiectul Convenţiei de eşalonare (terenuri şi construcţii notate în cartea funciară şi alte active acceptate de Romgaz)'', mai precizează raportul.

Potrivit Romgaz, datoriile ELCEN depăşesc 400 de milioane de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO