Romgaz a aprobat noul contract pentru finalizarea centralei electrice de la Iernut

Romgaz anunță semnarea noului contract, cu același constructor, pentru finalizarea centralei de 430 MW de la Iernut.
Mihai Nicuţ - joi, 30 mart. 2023, 12:41
Romgaz a aprobat noul contract pentru finalizarea centralei electrice de la Iernut

Iată comunicatul transmis de Romgaz Bursei de Valori București:

În şedinţa Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din data de 29.03.2023:

a) a fost aprobată încheierea Contractului de Achiziție având ca obiect ”Finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții: Dezvoltarea CTE Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaz”, cu Duro Felguera S.A.

Contractul de Achiziţie urmează să fie semnat de părţi conform precedurilor corporative aplicabile, cu respectarea prevederilor Legii nr.99/2016 privind achiziţiile sectoriale;

b) a fost avizată încheierea unui Contract de Tranzacție între S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și Duro Felguera S.A., care va fi supus aprobării Adunării Generale a Acționarilor ROMGAZ.

Contractul de Tranzacţie se va încheia cu scopul rezolvării unor diferende între părţi şi a finalizării lucrărilor rămase de executat la CTE Iernut.

Facem precizarea că Contractul de Tranzacţie va intra în vigoare în termen de 5 zile de la data îndeplinirii tuturor condițiilor suspensive prevăzute în acesta, una dintre aceste condiţii fiind aprobarea Adunării Generale a Acționarilor ROMGAZ”.

„(Aprobarea – n.ed.) reglementează trecutul cu fosta asociere pentru a putea primi absolut toate beneficiile contractului vechi. O să anunţăm piaţa în cel mai scurt timp în ceea ce priveşte preţul, cât şi termenul de finalizare, contractul nefiind încă semnat. Vom semna probabil contractul în cursul zilei de mâine, cel târziu luni dimineaţă”, a declarat directorul Romgaz, Răzvan Popescu, joi, la o conferinţă pe teme de energie, organizată de DC Media Grup.

Semnarea noului contract ar putea conduce la finalizarea, cu întârziere, a centralei pe  gaze în ciclu combinat de la Iernut, un proiect care trebuia inițial finalizat în 2020 dar care, potrivit ultimelor estimări, va fi terminat abia anul viitor.

Lucrările au fost întărziate de neînțelegerile între Romgaz și asocierea Duro Felguera – Romelectro, care au condus în final la rezilierea contractului.

Guvernul a adoptat în primăvara anului trecut o ordonanță de urgență de modificare a legislației achizițiilor publice sectoriale, pentru a permite finalizarea cu aceiași contractori a proiectului, precum și majorarea sumei plătite Duro Felguera și Romelectro față de valoarea rezultată din licitația câștigată de consorțiu în 2016, de 268 milioane euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...