1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Romgaz a suspendat programe de dezvoltare a unor zăcăminte pentru că nu există piaţă - ANRM

Romgaz a decalat programe de dezvoltare a unor zăcăminte pentru că nu există piaţă pentru a vinde gazele în acest moment, a declarat, miercuri, Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

11 noi, 2015 | Agerpres

'În ultimii ani am reuşit împreună cu dumneavoastră să stabilizăm producţia de gaze undeva la 11 miliarde de metri cubi pe an. Estimăm şi în următorii ani o producţie asemănătoare, undeva la 11 - 11,2 miliarde de metri cubi. Avem în acest an patru descoperiri importante, una pe zona de offshore, trei în zona de onshore, la companii cărora nu aş vrea să le precizez numele pentru a le face publicitate gratuită. Problema cea mai mare pe care noi am identificat-o în acest an şi care va avea şi în anii următori probleme deosebite este faptul că producţia se menţine constantă, dar a scăzut foarte mult consumul. Am avut discuţii cu cei de la Romgaz şi am decalat programe de dezvoltare a unor zăcăminte pentru că nu există piaţă pentru a vinde gazele în acest moment', a afirmat Gal, la Romania Gas Conference & Exhibition 2015.

Potrivit acestuia, problema este foarte gravă şi are repercusiuni pe partea de servicii pentru că se decalează şi se amână săparea unor sonde, scrie Agerpres.

De asemenea, Gal a mai spus că nivelul redevenţelor a rămas neschimbat, iar capitolul din vechea lege a fost transpus integral în legea nouă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO