1EUR = 4.7287 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

Romgaz are depozite în bănci în valoare de 1,8 miliarde de lei

Romgaz are rezerve disponibile de 1,8 miliarde de lei, în depozite la diferite bănci, a declarat marţi Virgil Metea, directorul general al companiei, în cadrul unei conferinţe de profil.

25 feb, 2014 | Agerpres

'Această sumă arată faptul că Romgaz are o poziţie financiară bună', a spus Metea.

Întrebat cum va folosi compania aceşti bani, Metea a arătat că destinaţia banilor sunt în principal proiectele de investiţii în explorare mai costisitoare.

Romgaz participă la proiectele de explorare din Marea Neagră alături de Lukoil şi Vanco International.

Totodată, compania are opţiunea de a intra în consorţiul ExxonMobil-OMV Petrom pentru exploatarea perimetrului Midia, în cazul în care lucrările de explorare indică prezenţa unor zăcăminte comerciale în acel perimetru.

Virgil Metea a precizat că Romgaz îşi va prezenta datele financiare aferente anului 2013 peste două zile şi nu a oferit niciun detaliu despre rezultatele companiei, aceasta fiind pentru prima dată când Romgaz raportează la bursă indicatorii financiari.

Romgaz a fost listată la bursă în toamna anului trecut.

Totodată, directorul general al Romgaz a mai spus că, anul trecut, compania a decis să nu mai livreze gaze către Inter Agro, întrucât acest consumator avea datorii de circa 400 de milioane de lei la producătorul de gaze, iar cantitatea disponibilă de gaze a fost stocată în depozite, pentru iarnă.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO