1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Romgaz bagă în insolvenţă una dintre cele mai mari termocentrale "de oraş" din ţară, CET Galaţi

Producătorul de gaze Romgaz va cere în următoarele două săptămâni intrarea în faliment a societăţii Electrocentrale Galaţi, din cauza datoriilor istorice în contul gazelor livrate dar neplătite  şi a penalităţilor care cresc, potrivit unor surse din sectorul energetic.

07 iun, 2014 | ECONOMICA.net

“Insolvenţa este singura soluţie.  Nu reuşesc să plătească datoriile vechi iar penalităţile se tot adună” au declarat sursele noastre. Contactat de ECONOMICA.NET, directorul general al Romgaz, Virgil Metea, a recunoascut  că situaţia de la Galaţi este complicată, dar a evitat să spună clar dacă va solicita insolvenţa companiei care asigură agentul termic pentru populaţia oraşului Galaţi.

“Avem de recuperate cam 140 de milioane de lei. Facturile curente le plătesc. Pentru datoriile vechi avem un calendar de reeşalonare, pe care însă nu le respectă şi nu prea plătesc din urmă. Noi nu am ajuns să discutăm încă despre insolvenţă” a declarat Metea.

Electrocentrale Galaţi operează una dintre cele mai mari centrale electrice de termoficare (CET) din România. CET Galaţi funcţionează cu gaze şi păcură şi are o putere instalată de 360 MW.  CET Galaţi are datorii către Romgaz pentru că, la rândul său, termocentrala  nu îşi poate redupera banii de la regia locală de distribuţie a energiei termice, iar aceasta nu îi poate strânge de la restanţierii la plata căldurii şi apei calde.

Potrivit presei locale, iarna trecută locuitorilor Galaţiului li s-au restricţionat apa caldă şi căldură, tocmai din cauza datoriilor. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO