1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Romgaz, Banca Transilvania şi BRD îndeplinesc criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap Index

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat joi că acţiunile companiilor româneşti Romgaz, Banca Transilvania şi BRD-Groupe Societe Generale îndeplineau criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap Index la data de 28 iunie 2019, informează un comunicat de presă.

27 sep, 2019 | Agerpres

În paralel, FTSE Russell a a arătat că piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020.

În cadrul procedurii anuale de revizuire, comitetul de clasificare a ţărilor a decis că România a făcut progrese la criteriul "lichiditate - suficientă lichiditate a pieţei pentru a sprijini investiţii globale semnificative", astfel încât calificativul a fost îmbunătăţit de la ?Restricţionat' la ?Îndeplinit'.

"În consecinţă, România îndeplineşte cele nouă criterii FTSE Quality of Markets necesare pentru statutul de piaţă emergentă secundară în schema de clasificare a FTSE", a precizat agenţia britanică.

La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt listate 84 de companii doar pe piaţa principală şi, împreună, au o capitalizare de 36 de miliarde de euro.

FTSE este lider mondial de clasificare a indicilor bursieri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO