1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Romgaz caută avocaţi ca să se judece cu Ioan Niculae

Romgaz propune acţionarilor să angajeze avocaţi pentru procese de natură comerciale dar şi penală, cu grupul Interagro.

24 dec, 2014 | ECONOMICA.net

În convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz, care va avea loc în luna ianuarie, producătorul de gaze aflat în proprietatea statului are pe ordinea de zi "aprobarea achiziţonării, pe cale de excepţie de servicii de consultanţă juridică, asistenţă şi de reprezentare juridică" pentru "diferendele de natură commercială/civilă şi potenţial penală rezultate ca urmare a derulării relaţiilor comerciale cu consumatorul Interagro SA".

Interagro, firma deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae, care controlează mai multe combinate chimice, este unul dintre cei mai importanţi client ai Romgaz.

Romgaz si InterAgro sunt anchetate, din 2012, de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism intr-un dosar de complot si subminarea economiei nationale. In dosar sunt anchetati si fostii ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

Vosganian si Videanu sunt acuzati de DIICOT ca au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit Romgaz in interesul privat al Interagro, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.
De fapt, procurorii acuză faptul că Interagro a beneficiat de un act normative prin care a primit gaze din producţia internă,cu discount.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO