1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Romgaz: Continuăm furnizarea de gaze către ELCEN. O convenţie de eşalonare a datoriilor, până în 15 decembrie

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis continuarea furnizării gazelor naturale necesare producţiei de energie termică prin semnarea unui nou contract pentru o perioadă de o lună cu Electrocentrale Bucureşti, urmând ca până în 15 decembrie să se încheie o convenţie de eşalonare a datoriilor restante, potrivit unui comunicat al companiei.

18 noi, 2015 | Agerpres

'Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz SA s-a întrunit în 16 noiembrie 2015, în şedinţă extraordinară, pentru a reanaliza situaţia contractuală cu SC Electrocentrale Bucureşti SA, ca urmare a primirii din partea Electrocentrale Bucureşti SA, în dorinţa continuării relaţiilor contractuale, a unei propuneri de program de stingere a datoriei restante înregistrate faţă de Romgaz, condiţie necesară şi obligatorie stabilită de către Consiliul de Administraţie Romgaz, pentru a evita întreruperea relaţiilor contractuale dintre cele două companii', se precizează în comunicat.

Astfel, Consiliul de Administraţie al companiei a decis continuarea furnizării gazelor naturale necesare producţiei de energie termică prin semnarea unui nou contract pentru o perioadă de o lună. De asemenea, compania precizează că până în data de 15 decembrie 2015 urmează să se încheie o convenţie de eşalonare a datoriilor restante, condiţie obligatorie pentru continuarea furnizării de gaze naturale, scrie Agerpres.

'În situaţia dată s-au analizat consecinţele sociale ale unei decizii de întrerupere a relaţiilor contractuale şi a fost luată în considerare aprobarea de către Consiliul General al Primăriei Bucureşti a unui împrumut în vederea finanţării cheltuielilor curente pentru asigurarea aprovizionării cu energie termică de la RADET, văzând astfel posibilitatea creării unui flux financiar inclusiv pentru plata gazelor', relevă sursa citată.

Romgaz mai precizează că a luat la cunoştinţă dificultăţile financiare cu care se confruntă Electrocentrale Bucureşti SA, cauzate, la rândul lor, de un client în dificultate financiară, respectiv Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice RADET Bucureşti.

'Considerăm că toate părţile trebuie să facă eforturi majore pentru a nu se mai ajunge la blocaje financiare precum cel de faţă. Compania îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială, având misiunea de a proteja atât interesele proprii cât şi ale acţionarilor săi', se mai precizează în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO