Romgaz începe din 27 iulie plata dividendelor aferente anului 2017

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş va începe din 27 iulie 2018 plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2017, valoarea unui dividend brut fiind de 4,99 lei/acţiune.
Economica.net - mar, 03 iul. 2018, 05:06
Romgaz începe din 27 iulie plata dividendelor aferente anului 2017

Potrivit unui comunicat al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, plata dividendelor se va fae prin intermediul Depozitarului Central S.A. şi al agentului de plată selectat – BRD-Groupe Société Générale.

‘Plata dividendelor se va efectua începând cu data de 27.07.2018 (data plăţii), către acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de către Depozitarul Central S.A., la data de înregistrare 06.07.2018. Dividendul brut este de 4,99 RON pentru o acţiune, iar impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă în cotele prevăzute de lege’, se precizează în comunicat.

Conform prevederilor Codului Fiscal, cota standard de impozitare a dividendelor este 5%.

Plata dividendelor 2017 este supusă prevederilor generale în materia prescripţiei, fiind prescriptibilă
în termen de trei ani de la data începerii plăţii. Ultima zi de plată a dividendelor 2017 este 27 iulie 2021.

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş a afişat un profit net în creştere cu 82,4% anul trecut, 2017 fiind cel mai bun an înregistrat de Romgaz de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi London Stock Exchange (LSE), potrivit datelor anunţate pe 15 februarie 2018.

Raportul anual preliminar al companiei arăta că producţia de gaze naturale a fost de 5,158 miliarde mc, cu 939 milioane mc mai mare decât producţia realizată în 2016 (+22,2%), creşterea fiind stimulată de temperaturile mai scăzute de la începutul anului 2017 şi de creşterea cererii de gaze pentru producerea de energie electrică.

Veniturile din înmagazinarea gazelor naturale au crescut cu 46,44%, fiind estimate la 505,76 milioane de lei, ca urmare a vânzării, în anul 2017, a unei cantităţi de gaze proprii din depozite mai mari cu 56,4%.

Veniturile din vânzarea de energie electrică au atins valoarea de 464,17 milioane de lei, în creştere cu 38% faţă de anul 2016.

Cifra de afaceri estimată a companiei se ridică la 4,59 miliarde de lei, comparativ cu 3,41 miliarde de lei în anul 2016.

Romgaz S.A. este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale în România, principalele segmente ale activităţii sale fiind explorarea, producţia de gaze naturale şi furnizarea de gaze naturale, înmagazinarea de gaze şi producerea de energie electrică.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din acţiunile companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...