1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Romgaz nu investeşte în zăcăminte noi, dar construieşte staţii de uscare şi depozite

Compania de stat Romgaz Mediaş nu a descoperit niciun zăcământ nou de gaze, dar investeşte în depozite de înmagazinare şi în staţii de uscare a gazelor, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy, Corneliu Condrea, director în Ministerul Economiei.

19 sep, 2013 | Mediafax

"Romgaz nu a descoperit noi zăcăminte, spre deosebire de celălalt mare producător (OMV Petrom - n.r.). Romgaz face investiţii în înmagazinare, spre deosebire de Petrom", a afirmat Condrea.

Şeful direcţiei Privatizare a Departamentului Energie, Gabriel Dumitraşcu, a declarat joi, la MEDIAFAX Talks about Energy, că principalul obiectiv al planului de administrare al Romgaz Mediaş este stoparea scăderii producţiei şi că dacă nivelul producţiei companiei de acum 10-12 de ani s-ar fi păstrat importurile de gaze ar fi fost aproape de zero.

În ultimii ani, producţia Romgaz a scăzut cu o medie anuală de 4,7%. Compania este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Celălalt mare producător de gaze de pe piaţa ropâmească, OMV Petrom, din grupul austriac de petrol şi gaze OMV, a raportat mai multe descoperiri de zăcăminte de hidrocarburi, atât onshore, cât şi offshore. Compania investeşte anual peste un miliard de euro, din care majoritatea în explorare şi producţie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO