1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Romgaz se alătură Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze, care reprezintă acum peste 90% din producţia de gaze

Romgaz s-a alăturat Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG), organizaţie care acum reprezintă interesele a peste 90% din sectorul de producţie a gazelor naturale din România, potrivit unui comunicat al FPPG.

07 mai, 2019 | Agerpres

Aceasta deoarece printre membrii existenţi se numără şi OMV Petrom, celălalt mare producător autohton de gaze.

"Este pentru echipa noastră o bucurie să anunţăm consolidarea federaţiei prin prezenţa în rândurile ei a unei companii de proporţia şi importanţa Romgaz", a declarat Franck Neel, preşedinte FPPG.

El a amintit că, în această perioadă, se împlinesc 110 ani de la prima producţie de gaze din România.

"Aderarea la FPPG este un prim pas dintr-un traseu pe termen lung de consolidare a relaţiilor dintre Romgaz şi toate companiile din sector, pe care Romgaz le priveşte ca pe parteneri de încredere şi nu competitori. Scopul nostru comun este acela de a crea un climat de afaceri stabil şi predictibil care să contribuie la securitatea energetică a României pentru următorii 100 de ani. Romgaz are potenţialul şi ambiţia de a-şi consolida şi dezvolta poziţia de cea mai importantă companie de gaze naturale din Romania şi de a deveni un actor principal pe pieţele importante din Europa Centrală şi de Est care să reziste la presiunea tot mai puternică exercitată la nivel regional şi internaţional", a afirmat, la rândul său, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) este persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, independentă faţă de autorităţile publice, fără caracter politic. Federaţia este reprezentativă la nivelului sectorului de activitate "Energie, Petrol şi Gaze şi Minerit Energetic'.

FPPG este membru fondator al Confederaţiei Patronale Concordia, singura confederaţie patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO