1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Romgaz şi-a planificat investiţii de 1,34 miliarde de lei în acest an

Producătorul naţional de gaze Romgaz va investi în acest an 1,34 miliarde de lei şi estimează că va obţine un profit brut de 1,51 miliarde de lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în Monitorul Oficial.

18 iul, 2014 | Agerpres

Compania va obţine venituri totale de 5,08 miliarde de lei, din care cea mai mare parte, respectiv 5,02 miliarde de lei, reprezintă venituri din exploatare, în timp ce 68,73 de milioane de lei vor fi venituri financiare.

Cheltuielile totale se vor ridica la 3,57 miliarde de lei, din care 3,56 miliarde de lei vor fi cheltuieli din exploatare.

Cheltuielile cu personalul se ridică la 638 de milioane de lei, iar alte cheltuieli de exploatare totalizează 1,17 miliarde de lei.

Profitul brut bugetat de Romgaz pentru acest an este de 1,51 miliarde de lei, iar profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit va fi de 1,16 miliarde de lei.

La jumătatea lunii mai, Gheorghe Rotar, director general adjunct al companiei, declara că Romgaz va investi în acest an peste un miliard de lei, din care cea mai mare parte în segmentul de explorare.

'Am programat în acest an investiţii de un miliard de lei, iar investiţiile în explorare sunt în creştere faţă de anul trecut. În primul trimestru am investit în acest segment 86 de milioane de lei, faţă de 39 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut, deci mai mult cu 124%', a spus Rotar.

El a precizat că, din totalul investiţiilor, peste 660 de milioane de lei vor merge către explorări.

'După cum arată rezultatele pe primul trimestru, suntem pe cale să atingem această ţintă', a mai spus oficialul Romgaz.

Acesta a adăugat că nu se aşteaptă ca producţia şi consumul intern de gaze să scadă semnificativ în acest an.

Rezultatele companiei arată un declin de 1% al producţiei în primul trimestru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO