1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Romgaz va produce energie din gazele care nu pot fi introduse în reţeaua naţională

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş, controlat de stat, a început să utilizeze gazele din zăcămintele nou descoperite care nu pot fi livrate în sistemul naţional de transport pentru producţia de electricitate în unităţi de putere redusă.

18 iul, 2013 | Mediafax

"O investiţie importantă a companiei a fost finalizată la Cojocna, judeţul Cluj, unde va fi pus în producţie grupul de sonde în scopul valorificării gazelor naturale în alt mod decât cel tradiţional, prin alimentarea a două grupuri electrice cu puteri de 1,4 MW", potrivit unui comunicat.

Costurile de producţie a electricităţii în astfel de unităţi sunt reduse. Energia electrică va fi comercializată pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale, administrată de bursa de energie electrică OPCOM.

Compania, controlată de Ministerul Economiei, a devenit producător de electricitate în luna ianuarie a acestui an, când a preluat de la Termoelectrica o termocentrală situată în Iernut, judeţul Mureş, în contul unor datorii.

Termocentrala Iernut are o cotă de până la 5% din piaţa producerii de electricitate din ţară.

Prin această tranzacţie Romgaz a devenit a doua companie din România, după OMV Petrom, care beneficiază de o hotărâre de guvern care permite producătorilor de gaze şi electricitate să utilizeze gazele proprii pentru generarea electricităţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO