1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Romgaz vrea să aloce în viitor 80% din investiţii pentru dezvoltarea capacităţii de explorare şi producţie

Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, a casat anul trecut 29 sonde din totalul de 3.211 sonde productive şi vrea să aloce în viitor 80% din capitalul de investiţii pentru dezvoltarea capacităţii de explorare şi producţie, potrivit raportului de sustenabilitate pentru anul trecut, publicat pe site-ul companiei, scrie News.ro

01 iul, 2018 | Agerpres

Sondele casate reprezintă zone de explorare inactive. Romgaz deţine un număr de 4.659 sonde, acestea fiind considerate mijloace fixe, din care 3.211 sonde sunt cu potenţial productiv, iar 1.448 sunt sonde inactive.

"Pentru a ne consolida poziţia de top în industria gazelor naturale şi pentru a satisface nevoile şi cererea consumatorilor la nivel naţional într-un mod sustenabil, ne propunem ca pe viitor să alocăm 80% din capitalul de investiţii pentru dezvoltarea capacităţii de explorare şi producţie. Atenţia noastră va fi îndreptată către: explorarea de noi perimetre pentru creşterea portofoliului de resurse şi gaze naturale şi dezvoltarea de proiecte majore (...) şi creşterea performanţelor companiei prin: utilizarea raţională a resurselor financiare, materiale şi umane urmărind cu atenţie fundamentarea, urmărirea şi analiza execuţiei bugetare", se arată în raportul companiei.

Programul de investiţii al Romgaz pentru 2018 este în valoare de 1,6 miliarde lei, iar la data de 31 martie acesta a fost realizat în proporţie de 26%.

"Deşi industria de petrol şi gaze este o industrie matură, gazul natural, cel mai ‚verde' combustibil fosil, joacă în continuare un rol important în balanţa energetică mondială, europeană şi naţională. Pentru satisfacerea cererii în creştere de gaze naturale (este estimată o creştere de 44% la nivelul anului 2035) este necesar un efort investiţional considerabil atât în domeniul explorării resurselor, investiţii cu un grad de risc ridicat, cât şi pentru exploatarea rezervelor şi aducerea lor în piaţă. Un impact major asupra industriei noastre, atât din punctul de vedere al exploatării rezervelor actuale, cât şi al descoperirii şi exploatării de noi resurse, convenţionale şi/sau neconvenţionale, îl va avea inovarea tehnologică", precizează autorii raportului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO