1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Rompan: Mulţi comercianţi fac presiuni asupra producătorilor să vândă pâinea fără documente

Mulţi comercianţi fac presiuni asupra producătorilor de pâine să vândă marfa fără documente, iar marile lanţuri le cer brutarilor preţuri mici şi le impun taxe mari pentru intrarea în magazine, a declarat joi într-o conferinţă preşedintele Rompan, Aurel Popescu.

07 mar, 2013 | Mediafax

"Este o presiune din partea comercianților, care vor pâinea fără documente", a declarat Popescu într-o conferință la care este prezent și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a spus că anul 2012 a fost cel mai slab din ultima perioadă pentru brutari, când au intrat în insolvență sau au stopat activitatea șase mari producători.

Președintele Rompan a afirmat că există în jur de 100.000 de puncte de vânzare a pâinii în condiții necorespunzătoare (chioșcuri, tarabe, piețe, târguri etc.)

"Marile lanțuri bagă taxe mari ca să fii prezent în magazine și vor prețuri mici. În plus, ne omoară cu marca proprie. Mai lipsește să importăm și pâine", a spus Popescu.

Acesta a adăugat că o altă problemă este că pâinea se transportă de la producător la comerciant în condiții necorespunzătoare.

"Cerem vânzarea pâinii în magazine autorizate și în raioane specializate", a mai spus reprezentantul Rompan.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO