Rompetrol a finalizat un nou program de internship pe platforma Petromidia

KMG International a încheiat cu succes instruirea unei noi serii de studenți și elevi, parte din programul de internship „Pregătit pentru Carieră”. Aproape 90 de tineri au participat la programul menit să-i ajute să se dezvolte profesional, iar timp de două luni, ei au fost conectați direct la industria de rafinare, arată KMGI (grupul Rompetrol), într-un comunicat.
Economica.net - mar, 01 oct. 2019, 07:28
Rompetrol a finalizat un nou program de internship pe platforma Petromidia

Internship-ul s-a desfășurat în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și la alte companii care fac parte din portofoliul KMG Interntional: Midia Marine Terminal, Rominserv, Rompetrol Quailty Control și Rompetrol Well Services.

Cu ajutorul mentorilor, tinerii au aflat, pas cu pas, cum ajunge țițeiul în Portul Midia, cum funcționează rafinăriile aflate în singerie perfectă, cum se transformă materia primă în carburant de calitate și multe altele.

„Intâlnim în fiecare serie tineri care reușesc să aducă emoții și idei noi programului nostru de internship. Fiecare ediție este unică și specială, își lasă amprenta în felul ei și ne motivează să avem noi ediții de și mai mare succes, așa că ne bucurăm să contribuim la pregatirea pentru carieră a tinerei generații”, a declarat Nicoleta Mihăiță, Talent Acquisition & Employer Branding Manager în cadrul KMG International, în comunicat.

Pe parcursul celor două luni, internii au participat la workshop-uri special create pentru dezvoltarea lor personală și profesională, au parcurs noțiunile tehnice specifice, iar apoi au fost provocați să vină cu idei inovative legate de celebrarea celor 40 de ani scurși de la începerea activității în Petromidia. La finalul programului, au avut de pregătit și un proiect evaluat de mentori, iar cei mai buni 50 de interni au primit burse de școlarizare din partea KMG International.
De altfel, tema din acest an a internship-ului a fost „Petromidia 40”. În 1979, prima instalație din Petromidia, cea de Distilare Atmosferică, a fost pusă în funcțiune, iar toate detaliile legate de evoluția platformei le-au putut afla direct de la cei care au fost implicați încă din primele zilei de funcționare ale Petromidia. Internii au luat parte și la evenimentele dedicate aniversării rafinăriei și au fost activi în organizare.

Din 2001 și până în prezent, aproape 1.500 de tineri au trecut prin programele de practică, dovedite un real succes la nivelul Grupului. Astăzi, o importantă parte din specialiștii KMG International, șefi de instalație din Petromidia și mulți alți angajați care performează provin din rândul internilor. Aceștia, altături de mentorii care i-au format, au reușit să creeze un climat de performanță care a dus la rezultate de excepție în interiorul Grupului. Doar în cadrul companiei Rompetrol Rafinare, cel mai important activ al KMG Interntional în România, în 2018 au fost doborâte 22 de recorduri operaționale.

Te-ar mai putea interesa și
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat postat pe blogul companiei că a atins pragul de 1 miliard de utilizatori la nivel global....
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat luni în mod oficial un nou acord de achiziţionare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom, acord care îi ...
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat luni un ghid şi un infografic care pot fi utile asiguraţilor/beneficiarilor ...
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aprobat, semnat şi va fi aplicat, lucru care pentru România va însemna ...