1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Rompetrol a investit 1,5 mil. dolari în proiecte de mediu şi sănătate, în ultimii şase ani

Compania petrolieră KMG International, fosta Rompetrol Group, a investit în ultimii şase ani 1,5 milioane de dolari în proiecte de sănătate şi mediu, în cadrul programului de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare', potrivit unui comunicat al companiei.

13 aug, 2014 | Agerpres

Rompetrol a finalizat selecţia a încă 14 proiecte din cadrul programului, urmând ca implementarea acestora să se desfăşoare până în aprilie 2015.

Iniţiativele sunt din România şi Republica Moldova, iar bugetul total alocat de companie pentru implementarea lor este de 225.000 de dolari.

'Programul 'Împreună pentru fiecare' se extinde anul acesta şi în Republica Moldova cu un proiect de mediu în Vorniceni, în timp ce numărul iniţiativelor comunitare din România ajunge la 100, în ultimii 6 ani. Dincolo de cifrele impresionante - 300.000 de beneficiari, peste 2500 de voluntari şi 1,5 milioane dolari investiţie directă, ne bucură faptul că an de an numărul şi calitatea proiectelor cresc, iar membrii comunităţilor reuşesc prin parteneriate cu actorii locali şi companie să schimbe în mod pozitiv societatea', a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreşedinte Senior al KMG International.

În cadrul celei de-a şasea ediţii a programului 'Împreună pentru fiecare' au fost înscrise (de autorităţi locale, ONG-uri, spitale, şcoli) şi jurizate 283 proiecte, iar 6 din domeniul sănătăţii şi 8 proiecte din domeniul protecţiei mediului au fost selectate pentru implementare. Proiectele câştigătoare sunt din judeţele Caraş Severin, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Neamţ, Sălaj, Suceava, Vaslui, Vâlcea, municipiul Bucureşti şi satul Vorniceni, Republica Moldova.

Programul naţional 'Împreună pentru fiecare' a fost lansat în 2009, ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă 'Energia vine din suflet', prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului.

În perioada 2009 - 2013 au fost înscrise 1.433 de proiecte, iar compania a alocat 1,5 milioane dolari pentru implementarea a 101 iniţiative comunitare în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 300.000 de persoane.

Din 2009 până în prezent, investiţiile Grupului în proiecte şi programe de tip CSR depăşesc valoarea de 8 milioane de dolari, se mai arată în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO