1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Rompetrol a vândut 51% din lanţul de benzinării Dyneff Franţa către chinezi

KMG International NV și CEFC China Energy Company Limited au semnat recent un acord, condiționat de îndeplinirea unor măsuri prealabile, având ca scop vânzarea a 51% din acțiunile Grupului Dyneff, ca parte din strategia de dezvoltare europeană a companiei. KMG International va continua să dețină o cota de 49% în cadrul Dyneff. Acest acord va intra în vigoare până la sfârșitul anului și numai după  îndeplinirea condițiilor prealabile. 

28 sep, 2015 | ECONOMICA.net

KMG International NV. fostul Rompetrol Group, a vândut către CEFC China Energy Company Limited  51% din acțiunile Grupului Dyneff, ca parte din strategia de dezvoltare europeană a companiei. KMG International va continua să dețină o cota de 49% în cadrul Dyneff. Acest acord va intra în vigoare până la sfârșitul anului și numai după  îndeplinirea condițiilor prealabile, se arată într-un comunicat.

"Această achiziție ... reprezintă primul parteneriat dintre cele două mari companii din sectorul energetic- KMG International și CEFC- și anunță începutul unei colaborari pe termen lung dintre China și Kazahstan în cadrul unor proiecte diverse", se arată în comunicat.
Pentru Dyneff, noua structură a acționariatului asigură un sprijin financiar substanțial care va permite companiei să-și dezvolte activitățile pe termen lung, inclusiv proiectul actual de diversificare a operațiunilor în domeniul gazelor naturale. Dyneff a obținut în iulie 2015 autorizația de a deveni furnizor de gaze naturale în Franța pentru persoane fizice și companii. Astfel, Dyneff a evoluat de la distribuitor de produse petroliere la furnizor de energie în mai multe domenii.

KMG International N.V este unicul acționar al subsidiarei Dyneff din 2009, compania derulând operațiuni în Franța și Spania.
Compania CEFC China Energy Company Limited, un jucator internațional major în sectorul energetic (gaz, petrol și servicii financiare) desfășoară operațiuni în aproximativ 15 țări, având mai mult de 20 000 de angajați în întreaga lume. În 2014, compania se situa printre primele 500 cele mai importante companii capitalizate la nivel mondial și printre primele 500 cele mai influente branduri la nivel mondial, având o cifră de afaceri de peste 30,5 miliarde de euro.
KMG International NV este deținută de KazMunayGas, al treilea cel mai mare producător de țiței din Kazahstan. Cu activități în fiecare sector din domeniul petrolului și al gazelor, KMG International deține și desfășoară operațiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale. Având peste 7000 de angajați, compania desfășoară operațiuni în 12 piețe majore în regiunea Mării Caspice (Kazahstan, Georgia), în zona Mării Negre (Ucraina, Moldova, Bulgaria, România) și în Europa de Vest (Franța, Spania).

Cu o experiență de peste 60 de ani, Dyneff este cea mai mare companie din regiunea Languedoc – Roussillon și una din cele mai importante companii din zona de sud a Franței. Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,5 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuție din Franța și Spania: 100 de benzinării, 12 agenții comerciale (small and medium distribution) și 2 agenții wholesale, si detine o capacitate de stocare totală de aproximativ 380.000 m3.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO