Rompetrol se tot extinde în zona Mării Negre: a deschis 9 benzinării în Georgia şi Moldova

Rompetrol deschide noi puncte de alimentare în zona Mării Negre, unde vinde carburanţi produşi în România, la rafinăria Petromidia.
Economica.net - lun, 02 iun. 2014, 14:24
Rompetrol se tot extinde în zona Mării Negre: a deschis 9 benzinării în Georgia şi Moldova

Rompetrol Georgia și Rompetrol Moldova, subsidiare ale KMG International, au deschis 9 stații de distribuție de la începutul anului, mărind astfel rețeaua din cele două țări la 128 de puncte de alimentare, potrivit unui comunicat al companiei.

Până la sfârșitul anului, compania intenționează să mai deschidă alte 10 benzinării în aceste țări.

„Experiența din ultimii ani din cele două țări, precum și rezultatele celor două subsidiare au o contribuție importantă în strategia pe termen lung a companiei, de dezvoltare a segmentului de retail în regiunea Mării Negre și Europei de vest, susținută de unicul nostru acționar – KazMunayGas. În perioada următoare, obiectivul nostru este de a dezvolta activitățile cu potențial din Europa de sud – est, în funcție de condițiile de piață” a declarat Cătălin Dumitru, Vicepreședinte al KMG International, în comunicat.

Marca Rompetrol este prezentă pe piața din Georgia de 9 ani, iar în Moldova are o tradiție de 12 ani. Furnizorul de carburant este rafinăria Petromidia.

„În 2013, dezvoltarea segmentului de retail, prin creșterea numărului de stații și investiții în modernizarea lor, precum și îmbunătățirea politicii comerciale de wholesale, au determinat o creștere a vânzărilor totale de carburanți în cadrul celor două subsidiare. Astfel, volumele totale de carburanți vândute pe cele două piețe au fost de 286.000 de tone, în creștere cu aproximativ 30% față de 2012” se arată în comunicat.

În prezent, Rompetrol Georgia operează 71 de stații și două depozite de carburanți în portul Batumi și Tbilisi, cu o capacitate totală de 35.000 mc. În ceea ce privește Rompetrol Moldova, compania vizează creșterea veniturilor din activitățile adiacente vânzărilor de carburanți, investind în dezvoltarea a 14 magazine în cadrul rețelei de vânzare cu amănuntul.

În Moldova, pe lângă cele 57 de staţii de distribuţie, compania mai deţine 4 staţii proprii, situate în nordul ţării, care comercializează exclusiv autogaz. În prezent, compania comercializează GPL în aproape jumătate din staţiile operate, iar întreaga cantitate de GPL este importată din kazakhstan.

Activităţile de retail ale Rompetrol sunt desfăşurate în peste 1.100 puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Franţa, Spania, Moldova, Georgia și Bulgaria.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...