1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Rompetrol Rafinare a ajuns al doilea exportator al ţării. Vezi ţările în care livrează

Compania a depăşit pragul de 2 miliarde de dolari la exporturi. În prezent, principalul activ, rafinăria Petromidia, funcţionează la capacitate maximă

15 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Rompetrol Rafinare, parte a grupului KazMunaiGaz International, a fost, în 2014, al doilea exportator al ţării, după Dacia, şi primul din domeniul petrolier, cu livrări de peste 2 miliarde de dolari. În 2012 şi 2013, vânzările la export ale companiei s-au cifrat la câte 1,7 miliarde de dolari. De anul trecut şi până în prezent, rafinăria Petromidia merge la capacitate maximă, în 2014, aceasta rafinând peste 5 milioane de tone de produse petroliere.

 Aproximativ 42,5% din produsele realizate anul trecut au fost livrate la export – atât către subsidiarele Grupului din Bulgaria, Moldova şi Georgia, Ucraina, Turcia cât şi către parteneri din regiunea Marea Neagră.

 KMG International (fostul Rompetrol Grup) este una din cele mai puternice companii din România şi un important jucător în regiunea Mării Negre şi Mării Mediterane. Cu activităţi în fiecare sector din domeniul petrolului şi al gazelor, KMG International deţine şi desfăşoară operaţiuni în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale.

La nivel european, KMG International deţine peste 1000 de puncte de distribuţie a carburanţilor în şase ţări - România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania şi Georgia, care operează sub brandurile Rompetrol şi Dyneff. De asemenea, compania desfăşoară operaţiuni de trading cu produse petroliere în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane, prin intermediul companiilor sale localizate în Franta, Spania şi Elvetia (Dyneff si KMG Trading).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO