1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Rompetrol Rafinare a anunțat că a înregistrat în 2019 o pierdere de aproape 49 de milioane de dolari

Compania Rompetrol Rafinare (RRC) a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat transmis către ECONOMICA.net, că a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 5,2 miliarde de dolari, la această înregistrând o pierdere de 48,977 milioane de dolari. Pierderea de anul trecut este cu 77% mai mare decât cea înregistrată în 2018, când a fost de 27,67 de milioane de dolari. Cifra de afaceri de acum doi ani s-a apropiat de 5,26 de miliarde de dolari.

27 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Rompetrol Rafinare este o companie deținută majoritar de grupul kazah de stat KMG International (54,63%, direct sau indirect). Statul român este acționar minoritar la RRC, prin intermediul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care deține o participație de 44,69%. Firma este cotată și tranzacționată la Bursa de Valori București.

Situațiile financiare transmise sunt cele consolidate, ale întregului grup Rompetrol, din care pe lângă firma principala mai fac parte subsidiarele: Rompetrol Quality Control S.R.L., Rom Oil S.A., Rompetrol Downstream S.R.L., Rompetrol Logistics S.R.L. Rompetrol Gas S.R.L și Rompetrol Petrochemicals S.R.L.

Grupul industrial consideră că rezultatele în scădere au fost cauzate de: fluctuațiile marjei de rafinare (39,5 USD/t în 2019, comparativ cu 45,9 USD/t în 2018), de factorii macroeconomici din România (deprecierea cu 7,5% a cursului RON/USD, inflația de 4% în 2019) și volatilitatea cotațiilor de pe piața internațională la materiile prime și produsele petroliere finite.

Rompetrol Rafinare este cel mai mare exportator de produse petroliere al României, cantitățile livrate către subsidiarele KMG Internațional din Bulgaria, Republica Moldova și Georgia și către partenerii din regiunea Mării Negre, ridicându-se la 2,63 milioane de tone de produse petroliere – nivel apropiat celui din 2018. De asemenea, RCC este și un mare contributor la bugetul statului, suma totală pe care a virat-o anul trecut spre buget fiind de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu 6% mai mult decât în anul precedent.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO