Rompetrol Rafinare a modernizat instalaţia de cocsare întârziată de la Rafinăria Petromidia

Compania Rompetrol Rafinare a finalizat instalarea noului sistem de recuperare a motorinei uşoare la coloana de fracţionare din cadrul instalaţiei de cocsare întârziată a Rafinăriei Petromidia, se menţionează într-un comunicat remis vineri de societatea comercială, scrie Agerpres.
Economica.net - vin, 31 iul. 2020, 07:58
Rompetrol Rafinare a modernizat instalaţia de cocsare întârziată de la Rafinăria Petromidia

Proiectul de instalare a noului sistem a necesitat o investiţie de peste 1,4 milioane de dolari şi a fost implementat pe parcursul reviziei generale a Rafinăriei Petromidia.

Introducerea noului sistem de recuperare a motorinei uşoare la coloana de fracţionare din cadrul instalaţiei de cocsare întârziată urmează să optimizeze profilul termic pe coloană, ceea ce va conduce la o recuperare suplimentară de motorină uşoară de cocsare la aceeaşi calitate, prin reducerea cantităţii de motorină grea de cocsare, se precizează în comunicatul Rompetrol Rafinare.

De asemenea, reducerea randamentului de motorină grea de cocsare conduce la creşterea volumului de materii prime prelucrate în rafinăria Petromidia.

Din punct de vedere tehnologic, îndepărtarea suplimentară a căldurii din coloana de fracţionare 180-C2 are ca efect modificarea producţiei la aproximativ 7 tone/oră de abur şi, implicit, la reducerea presiunii pe sistem.

Modernizarea uneia dintre cele mai importante instalaţii din complexul Rafinăriei Petromidia vine în contextul aniversării a 35 de ani de la începerea funcţionării instalaţiei de Cocsare Întârziată. Din 1985, instalaţia a reprezentat un vector de stabilitate în buna desfăşurare a proceselor operaţionale din Rafinăria Petromidia.

În 2013, instalaţia de cocsare întârziată a trecut printr-un amplu proiect de modernizare, în cadrul unei investiţii de peste 50 de milioane de dolari, care a avut ca efect reducerea cu 90% a consumului tehnologic, o scădere anuală a pierderilor de aproximativ 3 milioane de dolari, precum şi o diminuare a consumului energetic.

În 2019, rafinăria Petromidia a înregistrat o producţie totală de 1,37 milioane de tone de benzină şi 2,93 milioane de tone de motorină (în creştere cu 5% comparativ cu 2018). De asemenea, compania a reuşit să obţină 406 kt de combustibil de aviaţie Jet A1, nivel record în istoria de peste 40 de ani a unităţii.

Rompetrol Rafinare, compania care operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, este deţinută în principal de KMG International (54,63%, direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (44,69%).

Te-ar mai putea interesa și
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  cu o zi-două întârziere
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  ...
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie, pentru a face plăţile în ceea ce priveşte pensiile, astfel încât, până la 15 decembrie, toate......
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Noul regulament de furnizare a energiei electrice vine cu noutăți importante referitoare și la facturi. Toate facturile ...
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
Noul BMW 3.0 CSL pune la dispoziția șoferului 560 CP, un record pentru modelele cu şase cilindri în linie, și un cuplu ...
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – studiu
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – ...
Criza de lucrători calificaţi ameninţă să încetinească tranziţia Germaniei la energii regenerabile, indică un studiu ...