1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Rompetrol sapă după petrol în Sudan

Rompetrol Well Services, se arată parte a Grupului Rompetrol, a început în această lună lucrările la o sondă de explorare din Bazinul Muglad din Sudanul de Sud, în baza unui contract de aproximativ 800.000 USD încheiat de companie în luna martie.

18 mai, 2012 | Economica

"Aveam capabilitatea de a realiza servicii calitative pentru lucrări de explorare petroliferă în acestă zonă dificilă, în care factori precum clima şi izolarea locaţiilor îngreunează operaţiunile. Înalta tehnologie, echipamentele moderne dar şi profesionalismul specialiştilor ne-au permis în cei peste 35 de ani de activitate realizarea de servicii la sondă în zeci de ţări din toată lumea şi bineînţeles din diverse regiuni ale Africii", a declarat în comunicat Adrian Stănescu, directorul general al Rompetrol Well Services.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna septembrie, iar echipamentele şi materialele aferente au fost transportate pe ruta România - Turcia - Kenya - Sudanul de Sud.

Beneficiarul lucrărilor este o companie locală din ţara africană

Compania a realizat mai multe lucrări în Africa şi chiar în Sudan, unde ultimul proiect finalizat de companie a fost în perioada 2008-2009. La finele anului trecut, aceasta şi-a extins activitatea de profil şi în pieţe noi, precum Ungaria şi Bulgaria,

Rompetrol Well Services (PTR) a înregistrat în primul trimestru al anului o cifră de afaceri de aproximativ 20 milioane RON şi un profit net de peste 3,2 milioane RON. În 2011, compania a raportat venituri totale de peste 31 milioane USD şi un profit net de peste 4 milioane USD.

Înfiinţată în 1951, Rompetrol Well Services are în prezent 350 de angajaţi în România şi Kazakhstan şi a mai prestat servicii în tari precum Irak, Iordania, Grecia şi Turcia. Din 2000 compania a fost preluată de Grupul Rompetrol, acesta fiind acţionarul majoritar cu 71,73%.

Bazinul Muglad este situat în sudul Sudanului şi are o suprafaţă de aproximativ 120.000 km2. Rezervele de petrol au fost descoperite în anii '60, iar explorarea zăcămintelor a început în februarie 2008.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO