1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Rompetrol şi Lukoil au tras lozul cel mare: Vor alimenta timp de doi ani toate maşinile Poliţiei Române

Lukoil şi Rompetrol vor livra Inspectoratului General al Poliţiei Române benzină şi motorină în valoare de 638 de milioane de lei. Petrom a pierdut licitaţia.

08 noi, 2014 | ECONOMICA.net

Contractele prin care Lukoil şi Rompetrol vor livra, timp de doi ani, carburanţi pentru maşinile Poliţiei Române au fost semnate la începutul acestei luni, după expirarea perioadei legale în care rezultatele licitaţia organizată în luna august ar fi putut fi contestate şi după o întârziere cauzată de procedurile beneficiarului, potrivit unor surse din piaţă.

Contractul va începe să se deruleze la 1 ianuarie 2015 şi va avea o durată de doi ani.

Rompetrol Downstream SRL va livra benzină fără plumb de 98 şi motorină Euro 5 în valoare de 118 milioane de lei, fără TVA, sub valoarea estimată iniţial, de 149 milioane de lei. Lukoil România SRL va livra benzină de 95, în valoare de 520 de milioane de lei, fără TVA, mult sub cât ar fi vrut să plătească Poliţia, în condiţiile în care valoarea iniţială estimată a contractului era de 677 de milioane de lei.

La licitaţiile pentru fiecare lot de carburant s-au primit trei oferte, potrivit datelor publicate în sistemul electronic de achiziţii publice. Conform surselor noastre, cea de a treia companie care a participat a fost Petrom. După ce a pierdut, firma nu a contestat însă rezultatele licitaţiei.

Lukoil şi Rompetrol au câştigat şi în 2012 licitaţia pentru livrările de carburant către Poliţia Română, timp de doi ani. Atunci însă, Rompetrol a cîştigat contractul pentru benzina de 95, mai mare, şi Lukoil pe cel mai mic, pentru motorină.

Maşinile Poliţiei vor alimenta la benzinăriile celor două companii prin carduri de carburant.

Rompetrol şi Lukoil sunt ocupanţii locurilor doi şi trei în topul vânzătorilor de carburanţi din România, clasament condus de OMV Petrom.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO