1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Rompetrol va plăti în octombrie 200 mil. USD Guvernului pentru pachetul de 26% din acţiunile Petromidia

Anunţul privind răscumpărarea pachetului de acţiuni Rompetrol Rafinare Constanţa de la stat va apărea în septembrie, iar tranzacţia prin care statul va primi 200 de milioane de dolari pentru pachetul de 26% din acţiunile operatorului rafinăriei Petromidia va avea loc cel mai probabil în octombrie.

24 iun, 2014 | ECONOMICA.net

"Credem că răscumpărarea va avea loc în octombrie, după ce vor fi parcurse toate etapele. În septembrie ar urma să fie făcut anunţul oficial, iar până la afârşitul anului intenţionăm să încheiem tranzacţia" a declarat, pentru Adevărul, Azamat Zhangulov, vicepreşedintele KMG International (fostul Rompetrol Group).

Vânzarea pachetului de 26,69% din acţiunile companiei care administrează Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, a fost convenită printr-un memorandum pe care statul român l-a agreat cu The Rompetrol Group, entitate care controlează RRC şi care este deţinută în totalitate de grupul kazah KazMunayGaz. 

Totuşi, pentru a se respecta legislaţia europeană, statul roman va organiza o licitaţie internatională pentru vânzarea pachetului de acţiuni, chiar dacă este puţin probabil să apară vreun alt investitor care să ofere mai mult pentru pachetul de acţiuni.

"Noi nu am auzit de fonduri arabe sau de alte fonduri care să-şi manifeste interesul pentru aceste acţiuni. Dacă sunt fonduri serioase interesate, ele trebuie să ne ceară nouă mai multe informaţii despre companie, pentru că suntem acţionari majoritari, însă până acum nu s-a întâmplat acest lucru. Repet, noi oferim 200 de milioane de dolari, iar orice competitor interesat trebuie să depună o ofertă care să o surclaseze pe a noastră.

Sunt mai multe proiecte interesante în România în prezent şi sunt mai mulţi investitori care ar putea veni aici. Dacă alte fonduri vor oferi peste 200 de milioane de dolari, nu vom ridica oferta, aceasta este suma pe care am stabilit-o. Nu vrem să renegociem sau să ridicăm oferta" a declarat Azamat Zhangulov, la Adevărul Live.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din România, cu o capacitate de prelucrare de peste 5 milioane de tone pe an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO