Rompetrol Well Services a câștigat un contract de 40 mil. lei cu Romgaz pentru furnizarea de servicii la sondă

Rompetrol Well Services, contractorul general al KazMunayGas International (KMGI – Grupul Rompetrol), a câștigat un contract pentru servicii de cimentare a sondelor de gaze naturale, scos la licitație de Romgaz. În ciuda mediului ostil din acest an, urmare a efectele crizei Covid, compania a rămas totuși pe profit, la nouă luni.
Economica.net - lun, 16 nov. 2020, 10:26
Rompetrol Well Services a câștigat un contract de 40 mil. lei cu Romgaz pentru furnizarea de servicii la sondă

“Din punct de vedere operațional, compania și-a onorat toate contractele și angajamentele față de partenerii săi, reușind la finele lunii august să iși adjudece un nou contract de servicii de cimentare pentru sondele de gaze ale companiei Romgaz – cel mai mare producător de gaze naturale din România. Cu o valoare totală estimată la aproximativ 40 milioane RON, contractul se va întinde pe o perioada de 2 ani, până în septembrie 2022”, se arată în raportul la nouă luni a companiei trimis Bursei de Valori București.

Nu este primul contract de acest fel al Rompetrol Well Servicea. Compania a mai câștigat unul, asemănător, tot pentru servicii de acest fel, către Romgaz, după ce a mai câștigat unul, anul trecut, pentru cimentări la sonde care aparțin Petrom.
Rompetrol Well Services S.A. este una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sondă din România. Aceasta asigură o gamă larga de servicii pentru sondele de petrol și gaze naturale din România și Europa de Est (cimentări, operațiuni de consolidare și împachetări, stimulări, testări, instrumentații, operațiuni de tubare a sondelor, etc). Anual, compania realizează în medie circa 500 de operatiuni de cimentare la adâncimi de pana la 5.000 de metri.

Compania a trebuit să facă față unui mediu mult mai defavorabil, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus, dar a reușit să rămână profitabilă în acest an.

“În contextul pandemiei COVID-19, măsurile de limitare a răspândirii virusului și a mobilității populației s-au reflectat în scăderea majora și bruscă a cererii de produse petroliere, marje scăzute de rafinare, generând stocuri ridicate de materii prime și produse.

“Toate aceste situații, dar și perspectivele pe termen mediu și lung au determinat marile companii din sectorul de upstream să își schimbe strategiile și planurile de dezvoltare, să își reduca investițiile, dar și alte masuri precum: amânarea sau abandonarea unor proiecte de explorare, scăderea producției de țiței, implementarea unor programe pentru reducerea costurilor și a personalului, măsuri pentru menținerea stabilității economice”, arată compania în comunicat.

Profitul net al Rompetrol Well Services a fost de 2,75 miloane de lei la nouă luni, de aproape patru ori mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut, la venituri de 36 de milioane, și ele în scădere de la 50 de milioane, cât a consemnat compania în primele nouă luni din 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful Unilever, Alan Jope, părăseşte compania la finalul lui 2023
Şeful Unilever, Alan Jope, părăseşte compania la finalul lui 2023
Unilever a anunţat luni că directorul general Alan Jope intenţionează să se pensioneze la finalul lui 2023, după cinci ani în care s-a aflat la conducerea gigantului din domeniul bunurilor de......
Cîmpeanu: Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în sezonul rece. Nu se justifică iniţiativele izolate de reducere a temperaturii
Cîmpeanu: Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în sezonul rece. Nu se justifică iniţiativele izolate ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului ...
Kazahstan afirmă că nu va recunoaşte referendumurile din estul Ucrainei
Kazahstan afirmă că nu va recunoaşte referendumurile din estul Ucrainei
Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiaţi parteneri exsovietici ai Rusiei, nu va recunoaşte posibila anexare de către ...
Apple va produce iPhone 14 în India
Apple va produce iPhone 14 în India
Apple Inc a anunţat luni că va produce în India cel mai recent model iPhone 14, gigantul tehnologic american căutând ...