RomReal vinde din terenurile din România şi a început să le divizeze pentru a găsi cumpărători

Dezvoltatorul imobiliar RomReal, cu capital norvegiano-britanic, vrea să vândă o parte din cele 130 hectare de teren deţinute în mai multe zone din România, în vederea asigurării lichidităţii, iar pentru a găsi mai uşor cumpărători a început divizarea terenurilor în loturi mai mici.
Economica.net - lun, 06 mai 2013, 12:01
RomReal vinde din terenurile din România şi a început să le divizeze pentru a găsi cumpărători

„Căutăm activ cumpărători pentru o parte din terenurile pe care le deţinem pentru a îmbunătăţi nivelul lichidităţii companiei până la revenirea pieţei. Obţinerea finanţării este una dintre dificultăţile cu care se confruntă piaţa românească şi având în vedere acest lucru, conducerea companiei este în curs de schimbare a planurilor zonale pentru mai multe terenuri în Constanţa pentru a le diviza în unităţi mai mici”, se arată într-un raport al RomReal.

Reprezentanţii RomReal apreciază că terenurile de dimensiuni mai mici în locaţii bune pot atrage cumpărători cu surse de finanţare limitate.

Terenurile din portofoliul RomReal au suprafeţe cuprinse între 4.000 metri pătraţi şi 865.000 metri pătraţi.

Dezvoltatorul imobiliar a obţinut anul trecut de la Alpha Bank extinderea cu trei ani a scadenţei unui credit de 11,6 milioane de euro, cu posibilitatea prelungirii termenului de rambursare cu încă doi ani.

Termenul de rambursare a fost extins până la 30 noiembrie 2015, în condiţiile în care compania a anunţat la începutul lunii octombrie că are dificultăţi la plata creditului, scadent la sfârşitul lunii noiembrie, astfel că risca să intre în incapacitate de plată.

„După succesul cu Alpha Bank, compania are nevoie să îşi securizeze surse de finanţare pentru capitalul de lucru în vederea acoperirii costurilor de operare, precum impozite sau alte costuri cu diverse servicii. Având în vedere că va fi foarte dificil să finalizăm vreo tranzacţie cu terenuri în viitorul apropiat, credem că va fi necesară o majorare de capital în acest an pentru a ne asigura capitalul de lucru. În acest sens, conducerea va propune majorarea capitalului cu 1,5 milioane de euro prin emisiune de noi acţiuni”, se precizează în raport.

RomReal, firmă înregistrată în Bermude, are capital norvegiano-britanic şi urma să dezvolte proiecte imobiliare în România prin intermediul firmei Westhouse.

Compania deţine 14 terenuri în Bucureşti, judeţul Constanţa şi în Braşov, evaluate la 24 milioane de euro.

Westhouse anunţa la începutul anului 2007 investiţii de 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare în România, principalele oraşe vizate fiind Bucureşti, Constanţa şi Braşov. Proiectele urmau să includă spaţii rezidenţiale, comerciale şi de birouri, în total fiind prevăzută construcţia a 4.500 de locuinţe, finalizate în perioada 2011-2012.

Compania a finalizat însă un singur proiect de locuinţe, cu 37 de unităţi în Constanţa, vândut complet, şi a mai fost implicată în dezvoltarea a altor două tot în Constanţa, vândute în 2010 unor firme din grupul Nova, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...