Romtelecom a scos din grilă canalele trustului PRO. Cu ce vor fi înlocuite

Romtelecom, cel mai mare operator de comuncaţii fixe de pe piaţa locală, a scos din grilele serviciile DTH, IPTV şi cablu canalele Pro TV S.A.
laurentiu.matache - joi, 03 ian. 2013, 06:03
Romtelecom a scos din grilă canalele trustului PRO. Cu ce vor fi înlocuite

„Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de Pro TV S.A. către Romtelecom, negocierile dintre cele două părţi au eşuat. Din 3 ianuarie 2013 cele 11 canale ale grupului nu mai sunt disponibile pe platformele Romtelecom, cu excepţia canalului Pro TV care poate fi recepţionat în continuare pe platformele IPTV şi CATV ale Romtelecom”, se arată în mesajul companiei către abonaţi.

Potrivit Romtelecom, persoanele care doresc să beneficieze de canalul Pro TV pot suna la 1930 pentru a solicita conectarea prin tehnologiile IPTV şi CATV.

Operatorul înlocuieşte canalele Pro TV S.A. cu HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonaţii cu receptoare HD vor fi introduse canalele Eurosport 1 HD şi Shorts HD. În plus pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance şi Mooz Dance HD. Romtelecom introduce de azi toate canalele Dolce Sport şi în pachetul Variat.

” Creșterea acestor costuri de către ProTV S.A., care nu sunt în concordanță cu realitățile pieței, ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienților Romtelecom, compromis pe care compania nu este de acord să-l accepte. Romtelecom și-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri,  propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însă și această variantă a fost declinată”, au declarat reprezentanţii Romtelecom.

Operatorul este dispus să continue să găsească o soluţie amiabilă, cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preț stabil și corect pentru transmiterea canalelor grupului PRO. „Sperăm în continuare că Pro TV S.A  va înțelege realitățile pieței din România și se va gândi la consumatorii săi”, au mai spus aceştia.

Potrivit unor surse din piaţa compania Pro TV S.A. a solicitat Romtelecom un preţ de trei ori mai mare pentru drepturile de retransmisie al celor 11 canale de televiziune (Pro TV, Pro TV HD, Pro TV International, Acasa TV, Acasa TV HD, Acasa GOLD, MTV, VH1, Sport RO, Sport RO HD şi Pro Cinema).

Pro TV S.A. vine cu această solicitare în condiţiile în care preţurile percepute de operator pentru serviciile de televiziune nu au crescut, iar puterea de cumpărare a românilor este tot mai afectată de criza financiară în care se află România de aproape 4 ani, iar cel mai accesibil divertisment vine prin intermediul micului ecran.   

Compania a introdus recent canalele Pro TV, Acasă TV, Sport RO, Acasă GOLD şi Pro Cinema pe platforma online VOYO.ro, al cărei management este asigurat de Costi Mocanu. Clienţii care se abonează la serviciile online plătesc un tarif promoţional de 1.24 euro TVA inclus pentru două luni, urmând să plătească 3.72 euro TVA inclus după expirarea promoţiei.

‘Romtelecom şi ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom. Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România şi VH1’,declarau în decembrie reprezentanţii Romtelecom.

Potrivit sursei citate, în toată această perioadă s-a negociat cu bună credinţă cu partenerul ProTV S.A şi s-au făcut ‘toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienţilor săi pentru a avea un abonament la un preţ rezonabil.

‘Pe parcursul negocierilor, ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creştere semnificativă a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienţii Romtelecom”, se arată în comunicatul Romtelecom.

La rândul său, trustul ProTV menţionează într-un comunicat de presă, publicat pe propria pagină de internet, faptul că ‘succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea Pro TV şi a altor canale româneşti’, fapt ‘care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare’.

Posturile companiei Pro TV S.A. nu vor dispărea şi din grila operatorului Next Gen, companie deţinută de Romtelecom.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...